Policija o slučaju žene koja je odbila alko-test: Šta ćemo s time što je ona prva napala?

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije podseća da je policija po zakonu u obavezi da takve osobe privede i ako treba uz sredstva prinude

Slučaj žene koju su priveli policajci u Višnjičkoj banji nakon što je odbila da uradi alko-test uzdrmao je Srbiju. I dok mnogi osuđuju nesavesan rad policajaca, sektor Ministarstva unutrašnjih poslova je već sproveo istragu.

SNIMAK KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Otkriveno šta se stvarno dešavalo kad je policija zaustavila ženu! (VIDEO)

Policijski sindikat Srbije je izdao saopštenje povodom ovog slučaja:

Ponovo se unapred osuđuju policajci, a da se prethodno nisu proverile sve činjenice, kao u slučaju privođenja žene u Višnjičkoj banji koja je odbila alkotestiranje, a gde je patrola reagovala apsolutno u skladu sa zakonom.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije podseća da je policija po zakonu u obavezi da takve osobe privede i ako treba uz sredstva prinude.

- Navikli smo da vidimo snimke šta policija radi, ali ne šta je uzrok postupanja policije i eventualnog hapšenja onih koji krše zakon. U ovom slučaju, na snimku gde se vidi rad policije tokom kontrole saobraćaja u Višnjičkoj ulici, ono što nedostaje na snimku jeste prethodno dešavanje gde je dotična gospođa verbalno napala i nasrnula na policajce, te odbila alko-test. Policajci su u ovom slučaju apsolutno sve uradili po zakonu i niko nema pravo da ometa policajce na dužnosti, što je inače i krivično delo, a na snimku vidimo prisutne kako ometaju rad policije koji je u skladu sa zakonom.

- Naime, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, član 330, stav jedan, tačka pet, policija je u obavezi da privede osobu koju kontroliše, ukoliko odbije alko-test. Šta uraditi ako ta osoba ne želi mirno da uđe u policijsko vozilo, koji drugi način postoji da se ona privede, osim da se koriste sredstva prinude. To je posao policije i na ovaj način štitimo javni red i bezbednost u saobraćaju, što je nadamo se svima u interesu – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Pogledajte i video koji je izazvao buru u javnosti:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sigma

    12. novembar 2016 | 11:50

    A da su je pustili i da je ne daj boze ubila nekog kolima, opet bi ljudima bila kriva policija sto su je pustili. Podrska policiji.

  • NIGHTRAIN

    12. novembar 2016 | 11:13

    Bolje da su je I tako priveli nego da je pijana ubila nekoga

  • Da

    12. novembar 2016 | 11:15

    Jeste, mada jeste ovo sve ruzno, ali sta da radis sa bahatima. Nije ni policajcima lako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA