≫ 

NEREDI U ATINI, GRCI NEĆE OBAMU U SVOM GRADU: Odlazećeg predsednika čuva čak 5.000 policajaca (FOTO) (VIDEO)

Manji sukobi izbili su tokom protesta protiv posete Baraka Obame, kada su demonstranti pokušali da probiju kordon policije koja je uzvratila suzavcem

  • 6

Sukobi su izbili u utorak tokom protesta levičarskih demonstranata protiv posete američkog predsednika Baraka Obame Grčkoj. Protestanti su pokušali da probiju kordon policije koja je uzvratila suzavcem.

Obama žali što prepušta "presto" Trampu samo zbog JEDNE stvari

Tom prilikom nije bilo povređenih ni uhapšenih, prenosi AP. Nekoliko hiljada demonstranata uputilo se ranije danas ka američkoj ambasadi u Atini, protestujući protiv posete američkog predsednika Baraka Obame Grčkoj iako je policija zabranila okupljanja, prenosi agencija ANA.

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nezavisno od toga anarhisti, Narodna stranka ujedinjenja i sindikat PAME za večeras su planirali drugi protest.

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Obama je danas u Atini započeo svoju oproštajnu turneju. On se sastao sa predsednikom i premijerom Grčke, Prokopisom Pavlopulosom i Aleksisom Ciprasom.

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na ulicama Atine su na snazi izuzetne mere bezbednopsti zbog Obamine posete, a kako prenose mediji raspoređeno je 5.000 policajaca. Procenjuje se da je na ulicama okupljeno oko 7.000 građana.

Demonstranti su prvobitno planirali da mirno prošetaju do američke ambasade koja je u drugom delu grada, ali se kolona raspala jer su se protestanti sukobili sa policijom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Obamina poseta se skoro podudarila sa grčkim godišnjim anti-američkim demonstracijama koje se sprovode da se oda počast pro-demokratskom protestu koji su vojne snage surovo ugušila 1973. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo je prva Obamina poseta Grčkoj, za osam godina njegove vladavine. Zadnja poseta nekog američkog predsednika je bila 1999. godine, kada se protestovalo zbog Bila Klintona.

(Telegraf.rs / Tanjug, rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA