Kina od Nove godine ukida vize za Srbe za boravak do 30 dana (FOTO)

U Kini nema ni 1.000 Srba, a najviše ih živi u Pekingu, Šangaju, Guandžou i Šenženu

  • 4

Srpskim građanima od Nove godine neće biti potrebne vize za boravak u Kini do 30 dana. Tako je najmnogoljudnija zemlja sveta odškrinula vrata najbrže rastuće ekonomije u svetu, ali je do sada veoma mali broj naših građana iskoristio njene potencijale, piše Blic.

LAKO DO OBEĆANOG ŽIVOTA U AMERICI: Evo kako na LUTRIJI za čas da dobijete ZELENU KARTU!

Za razliku od Kineza, kojih u Srbiji živi i radi nekoliko hiljada, Srba u Kini nema ni 1.000. Oni koji su ipak odlučili da ova zemlja bude njihovo privremeno ili trajno mesto boravka i rada, najčešće se bave podučavanjem, i to engleskog jezika, ili trgovinom na relaciji Kina - Balkan.

- Ima i arhitekata, ali i košarkaških i fudbalskih trenera koji rade od pionirskih ekipa do profesionalnih prvoligaških timova. Ovom broju treba dodati i osoblje Ambasade Srbije i našeg konzulata, kao i studente, uglavnom kineskog jezika, koji su dobili stipendiju - priča za Zoran Bogdanović, predsednik Srpsko-kineskog poslovnog kluba.

PLANIRATE DA ODETE IZ SRBIJE? Evo kako do LEGALNOG posla u Nemačkoj

Foto-ilustracija: freeimages.com flaivoloka/spanishwor, Telegraf Foto-ilustracija: freeimages.com flaivoloka/spanishwor, Telegraf

Bogdanović u Kini živi već dve decenije, i navodi da je najviše ljudi iz Srbije koji ovde žive stacionirano u Pekingu, Šangaju, Guandžou i Šenženu.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale 11

    16. novembar 2016 | 14:52

    Dobro je,sad mi je laknulo. Znate vic kada Srbin ulazi u kinesku radnju i pita kineza,imal'zime? Kinez odgovara,ima,tLista dinaLa! :-)

  • DzekIII

    16. novembar 2016 | 14:46

    A kad ce nama sa Kosova da daju normalne Srpske pasose ili cemo morati da vadimo kosovske

  • Johan

    16. novembar 2016 | 14:25

    Idemo u Kinu na more,jupiiii...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA