Kazahstanci zainteresovani za Bor, Azotaru, Petrohemiju...

- Za Srbiju je interesantno učešće naših građevinara u izgradnji velikih infrastruturnih projekata u Kazahstanu - rekao je Knežević

  • 4

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da je tokom posete Kazahstanu državne i privredne delegacije Srbije, kazahstanska strana posebno izrazila zainteresovanost za učešće u javno privatnom partnerstvu, odnosno za "neku vrstu saradnje" u javnim preduzećima Srbije kao što su RTB Bor, Petrohemija, Azotara, MSK, Luka Novi Sad.

NIKOLA TESLA DOBIO ULICU U KAZAHSTANU: Tablu otkrili Vučić i gradonačelnik Astane (FOTO)

Vučić završio posetu Kazahstanu: Otvorili smo mnoga vrata u Kazahstanu

Knežević je predložio učešće kompanija iz Kazahstansa u privatizaciji srpskih preduzeća jer je u portfelju Ministarstva privrede ostalo oko 170 preduzeća, među kojima ima dosta onih koji mogu lako da se privatizuju i budu dobra i kvalitetna preduzeća na tržištu.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Knežević je sa ministrom nacionalne ekonomije Kazahstana Kuandikom Bišimbajevim potpisao Mapu puta za unapređenje saradnje između Srbije i Kazahstana za period 2017. i 2018. godine.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

Tim dokumentom, kako se navodi, predviđene su konkretne aktivnosti za unapređenje saradnje dve zemlje u resorima privrede, poljoprivrede, kulture, omladine i sporta, dogovorene na prvom zasedanju Međuvladine komisije za ekonomsku saradnju, održanom u avgustu ove godine u Beogradu.

- Za Srbiju je interesantno učešće naših građevinara u izgradnji velikih infrastruturnih projekata u Kazahstanu - rekao je Knežević.

On je preneo da je na sastancima razgovarano i o uspostavljanju direktnog aviosaobraćaja između Astane i Beograda što bi u velikoj meri omogućilo bolju komunikaciju među privrednicima.

Knežević je ocenio da je poseta Kazahstanu vrlo uspešna i da su obe zemlje vrlo zainteresovane za produbljivanje ekonomske saradnje, stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Борко

    16. novembar 2016 | 23:39

    Само тврди пазар Вучић.Какви казахстанци и кинези тренутно РТБ "снимају" канађани.

  • ATIMUS

    17. novembar 2016 | 05:25

    Daleko je srboja dogurala

  • Šef

    17. novembar 2016 | 01:05

    Borate, Welcome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA