≫ 

KRVAVA SVADBA U IRAKU: Bombaš samoubica uleteo automobilom među svatove, tela razneta na sve strane

Cilj napada bili su sunitski pokrajinski zvaničnici koji se protive takozvanoj Islamskoj državi, a koji su prisustvovali ovoj svadbi

  • 0

Bombaš samoubica detonirao je danas eksploziv kojim je bio ispunjen automobil odvezen na svadbu u sunitskom gradu Amerijat Faludža zapadno od Bagdada, pri čemu je ubijeno 12 i ranjeno 35 ljudi.

NEZAPAMĆENA DRAMA U CRKVI: Uleteo u svetinju sa EKSPLOZIVOM, pa isekao sveštenika!

Lokalni policijski izvori saopštili su da su izgleda cilj napada bili sunitski pokrajinski zvaničnici koji se protive takozvanoj Islamskoj državi, a koji su prisustvovali ovoj svadbi, prenosi Rojters.

DEČAK SA SAMOUBILAČKIM POJASEM uhvaćen na ulici, u poslednjem trenutku sprečen je MASAKR (FOTO) (VIDEO)

Agencija podseća da je ova ultraradikalna sunitska organizacija izgubila delove teritorije tokom proteklih godinu dana i da je suočena sa velikom bitkom za grad Mosul koji pokušava da zadrži pod svojom kontrolom, ali da ovaj napad pokazuje i da je Islamska država i dalje u stanju da izvodi napade širom Iraka, čak i centralnim područjima blizu prestonice.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA