TRESLA SE ZEMLJA, PUCALA STAKLA, DRVEĆE PADALO: Ovako je izgledao zemljotres u Japanu iz prvog lica (VIDEO)

Nekoliko desetina ljudi je povređeno, a nekoliko stotina evakuisano

  • 0

Snažan zemljotres koji je sinoć pogodio istočnu obalu Japana trenutno je izazvao cunami talase visine tri mestra, a strahuje se da bi situacije mogla biti još ozbiljnija.

OTKLONJEN KVAR U NUKLEARKI U FUKUŠIMI: I dalje preti opasnost od cunamija - talasi tri metra! 

Zemljotres jačine 7,4 stepena Rihterove skale desio se u ranim jutranjim satima i bio je na oko 67 kilometara severoistočno od Ivakija, na dubini od 10 kilometara, javili su iz Američkog geološkog instituta.

Ovaj zemljotres je pogodio i oblast Fukušimu i istoimena nuklearna centrala je proverena, a portparolka "Tokijske kompanije za električnu energiju" (TEPCO) je izjavila da je sistem za hlađenje bazena u koji se smešta potrošeno nuklearno gorivo u centrali "Fukušima Daini" bio u jednom trenutku zaustavljen, ali je ponovo proradio, prenosi Rojters.

Ona je navela da nikakva druga šteta od zemljotresa nije potvrđena ni u jednoj od nuklearnih centrala kojima upravlja TEPCO, ali da je bilo nestanaka struje u određenim područjima.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA