Leskovčanin Nikola (15) do škole pešačio 30 km svaki dan: Danju učim normalno, a uveče na sveću. Život me naterao!

I pored toga što mu mnogo toga nedostaje, što stanuje u nefunkcionalnoj porodici sa bolesnom babom, a uči nad svećom pored kreveta i iz skripti (jer knjige ne može da priušti), ipak je uspeo da zaradi Vukovu diplomu i da bude najbolji učenik

  • 45

Nikola Veličković (15) iz mesta Đinđuš kod Leskovca učenik je prvog razreda, koji je bez obzira što je 21 vek, svaki dan prelazio 30 kilometara peške na putu od kuće do Hemijsko-tehnološke škole.

UHVATIĆE VAS JEZA OD PRIČE MALIH SRPSKIH HEROJA: Mojoj sestri je sneg bio preko glave, a iza drveta je izleteo - VUK!

Nezavidna situacija se promenila kada su njemu i njegovoj samohranoj majci Marini dobri ljudi obezbedili mesečnu kartu za prevoz, koju ova porodica nije mogla da priušti. Baš kao što ne mogu da uvedu struju i vodu i da obezbede bar osnovna mesečna primanja.

DECA u ovom SRPSKOM SELU moraju svaki dan da pređu GRANICU da bi stigla u ŠKOLU! (FOTO)

- Danju učim normalno, a uveče na sveću. Prosto me tako život naterao! - objasnio je ovaj skromni mladić u video prilogu RTS.

U prilog tome da je u pitanju poseban dečko koji svima treba da bude uzor, najbolje govori podatak da i pored toga što mu mnogo toga nedostaje, što stanuje u nefunkcionalnoj porodici sa bolesnom babom, a uči nad svećom pored kreveta i iz skripti (jer knjige ne može da priušti), ipak je uspeo da zaradi Vukovu diplomu i različita priznanja iz biologije i hemije.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    22. novembar 2016 | 17:44

    O takvima izveštavajte a ne o kojekakvim starletama i propalitetima.

  • Bole smederevo

    22. novembar 2016 | 17:44

    Šta je sad na ovo nema niko komentar a da je neki kriminal ili ove sugave starlete bilo bi bar stotinak sram te bilo srbijo

  • neko iz srbije

    22. novembar 2016 | 18:36

    Pisite sto vise o ovakvim pravim ljudima, mozda se osvesti ovaj narod koji sistem vrednosti vlada ovom zemljom! Njegova mesecna karta nije ni ulaznica za koncert folk zvezde...ni pertla njihovih sinova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA