HRVATSKI VETERANI SE DIGLI PROTIV ŠERBEDŽIJE: Traže zabranu održavanja koncerata!

Udruženje veterana zahteva od Državnog tužilaštva Hrvatske pokretanje krivičnog postupka protiv Šerbedžije i izricanje zabrane javnog delovanja u Hrvatskoj, najmanje pet godina

  • 32

Nekoliko udruženja veterana, na desničarskim portalima, zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske da zabrani održavanje koncerta Radeta Šerbedžije u dvorani Vatroslav Lisinski zbog bezbednosti, a koju može ugroziti njihov revolt zbog javnog nastupa umetnika.

Hrvati napali Šerbedžiju jer "domovinski rat" smatra besmislenim, a branitelje bitangama!

Oni zahtevaju od Državnog tužilaštva Hrvatske pokretanje krivičnog postupka protiv Šerbedžije i izricanje zabrane javnog delovanja u Hrvatskoj, najmanje pet godina.

Veterani tvrde da je Šerbedžija grubo osramotio hrvatske generale i vojnike iz Domovinskog rata i Republiku Hrvatsku, a njegov nastup je najavljen za 22. decembar u Koncertnoj dvorani Lisinski, dok je s repertoara izbačena predstava "Bez lustracije nema Kroacije" u izvođenju Božidara Alića.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Lisinski navljuje Šebedžijin muzičko scenski događaj za pamćenje pod nazivom „Ne boj se, nisi sam".

Portal index.hr dodaje da su "domoljubi" verovatno ohrabreni nedavnim saopštenjem Ministarstva branitelja koje je napalo Šerbedžiju zbog njegovih izjava o bivšoj Jugoslaviji.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ignacije

    22. novembar 2016 | 20:59

    Ne može srbin toliko da im se uvlači i posipa pepelom, koliko ga oni mrze, mrzeli su ga i 70-ih i 80-ih kao najboljeg zagrebačkog glumca, proterali ga 90- ih i on opet glumi nekog jugoslovena!

  • Dabar

    22. novembar 2016 | 20:27

    Da,to su pravi rodoljubi! Nisu kao mi sise najobičnije puštamo merlina, terezu, prljavo kazalište Severinu u gucu, a oni nam majku cetnicku i srpsku, ovi hrvati znaju sta je poštivanje države, kakvi god da bili

  • Ljm

    22. novembar 2016 | 21:20

    Da su 41 god.imali ovoliko domoljunivih veterana rat ne bi trajao do 45.Ustvari,zbunila sam se Hitler je bio njihov saveznik,oni se samo protivSrba zestoko bore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA