≫ 

TRAMP POSTAVIO PRVU ŽENU ZA MINISTRA: Naravno, ona je MILIJARDERKA (FOTO)

Nacionalna asocijacija za obrazovanje koja podržava javno obrazovanje osudila je DeVosovu navodeći da je ona podržavala prosvetnu politiku koja je štetila učenicima

  • 1

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp, nakon što je imenovao guvernerku Južne Karoline Niki Hejli za američku ambasadorku u Ujedinjenim nacijama, izabrao je danas i Betsi DeVos za novu ministarku prosvete.

PUTIN UDARIO JAKO: Zapad pokušava da nauči Rusiju šta je demokratija, ali zabrane nisu način

DeVos je 58-godišnja milijarderka i filantrop iz Mičigena koja vodi Američku federaciju za decu, prenosi "En-Bi-Si njuz".

Dok je Tramp nazvao DeVosovu briljantnom, Nacionalna asocijacija za obrazovanje koja podržava javno obrazovanje osudila je DeVosovu navodeći da je ona podržavala prosvetnu politiku koja je štetila učenicima.

Ova asocijacija osuđuje obrazovanje koje se zasniva na dobijanju vaučera za školovanje, što zagovara DeVos, smatrajući da svi učenici treba da dobiju šansu da pohađaju dobru javnu školu i priliku da uspeju bez obzira na poreklo ili socijalne prilike.

DeVos je tokom predizborne kampanje bila donator za Džeba Buša i Karli Fjorinu, da bi kasnije kao predsedničkog kandidata podržala senatora iz Floride Marka Rubija, a ne Trampa, prenosi "En-Bi-Si njuz".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA