OVO MOGU SAMO BILJANE: Samohrana majka cepa drva i kopa kanale da bi prehranila svoju decu (VIDEO)

- Najteže je doći do novca, jer kad god radiš neki pošten posao obično radiš za minimalac. Zato radim sve od cepanja drva do kopanja kanala - priča ova samohrana majka

  • 8

Biljana Kokić (32) iz Broda je samohrana majka desetoro dece, a svaki dan treba da obezbedi porodici najmanje 33 obroka.

KUVALA JE I PRODAVALA SVOJA JELA NA FEJSBUKU, a sada je čeka stroga kazna (VIDEO)

Petoro dece ide u školu, pa je za njih potreban školski pribor i higijenska pomagala do kojih sve teže dolaze. Sada su podstanari, ali ne plaćaju stanarinu. Biljana se nada da im ovo nije trajno rešenje.

- Ipak ima nade da i ova porodica dočeka svoj krov nad glavom - rekli su iz Opštine.

U porodici Kokić najstarija ćerka ima 13 godina i uz majku podnosi najveći teret.

- Ona se brine o svoj deci, vodi ih u školu, pomaže oko domaćih zadataka i pored svega toga je izuzetna učenica - kaže Nadežda Ristanović, psiholog u OŠ "Sveti Sava" iz Broda. Porodici Kokić pomažu i nastavnici škole. Pokrenuli su akciju za petoro osnovaca i obezbeđen im je po jedan obrok dnevno u školi. Ipak, sanjaju o svom krovu nad glavom.

Ljudi su je osuđivali zato što je sama, ali ova majka krije jednu srceparajuću istinu (VIDEO)

Najteže je doći do novca, jer kad god radiš neki pošten posao obično radiš za minimalac. Zato radim sve od cepanja drva do kopanja kanala - priča ova samohrana majka.

AKO SI SAMOHRANA MAJKA, MORAŠ BEBU DATI NA USVAJANJE: Ovo je surovi zakon u Južnoj Koreji!

- Želim da moja deca imaju svoj dom - kaže Biljana. Porodica prima 250 KM mesečno dečje zaštite zbog dvoje dece ometene u razvoju.

Opština je s republičkim ministarstvom za raseljena i izbegla lica dogovorila da se ovoj porodici izgradi stan od 80 kvadratnih metara.

Printskrin: RTRS vijesti Printskrin: RTRS vijesti

- U sklopu stambene zgrade, jedna stambena jedinica najveće površine pripala bi porodici Kokić - kaže Gordana Brković Vujić, direktorka Centra za socijalni rad.

Gradnja stana za porodicu Kokić treba da počne naredne sezone.

(Telegraf.rs / Izvor: Nezavisne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    24. novembar 2016 | 12:06

    Zao mi je djece,ali ne mogu da shvatim da majka ne zna sta znaci rijec kontracepcija.Djeca imaju razlicite oceve.

  • MAMA CECA

    24. novembar 2016 | 13:19

    Desetoro dece i vi to zovete samohrana majka.....jos davne 2005 meni u socijalnom sluzbenica rekla nijre vas niko tero da radjate troje dece ....zao mi je ove zene ali desetoro pa gde je otac....ovo je kao porodica gavrilovic koja nam je danima pookazivala kako maloletna deca rade poslove roditelja....sta pokusavate da kazete sa ovom pricom da svi trebamo da radjamo desetoro dece i onda ce sve biti ok:/

  • Drugarica

    26. novembar 2016 | 11:12

    Svaka joj cast sto je rodila toliko dece o neka su joj svi zivi i zdravi. Podrzite ovu zenu. Jedan poslanik manje i eto para za izdrzavanje dece i majke. Ako politicari imaju kuce a od drzave dobijaju i sluzbene stanove gde je onda stan ovoj zeni. Zasto nemacka i druge zemlje vode brigu o svom i tudjem stanovnistvu a mi prazne price? Probudite se jednom i nagradite ovako hrabre majke. Jedva sam rodila dva puta. Ova zena je heroj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA