VI STE PRLJAVE PROSTITUTKE: Slovački premijer žestoko izvređao novinare (VIDEO)

- Vi ne informišete, vi ste u ratu s vladom - rekao je Robert Fico

  • 1

Slovački premijer Robert Fico poručio je u sredu novinarima da su "prljave, anti-slovačke prostitutke" kada je upitan da odgovori na optužbe da pravila javne nabavke nisu poštovana za kulturne događaje povodom slovačkog predsedanja Evropskom unijom.

SLOVAČKA PREUZELA PREDSEDAVANJE EU: O budućnosti ne mogu odlučivati samo tri moćne članice (FOTO)

Fico već dugo ima zategnute odnose s medijima koji kritikuju njega ili vladu, i odbija da odgovori na pitanja određenih novinara a ima i nekoliko slučajeva u kojima je novinare tužio, piše Rojters.

U sredu se na redovnoj konferenciji za novinare nakon vladine sednice Fico razljutio kada mu je postavljeno pitanje o optužbama koje su pre nekoliko dana izneli Zuzana Hlavkova i Transperensi Internešnl.

- Neki od vas su prljave, anti-slovačke prostitutke, i stojim iza svojih reči - rekao je Fico novinarima.

- Vi ne informišete, vi ste u ratu s vladom.

Naglasio je da se optužbama želi oklevetati slovačko predsedništvo EU-a koje se završava u decembru.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Hlavkova je bila u timu ministarstva spoljnih poslova koji je bio zadužen za organizovanje kulturnih događaja kojima je obeležavano slovačko predsedništvo, uključujući i ono u februaru kada je objavljen logo predsedništva EU-a.

Na konferenciji za novinare u ponedeljak ona je optužila svoje nadređene da su vršili na nju pritisak da zaobiđe pravila javne nabavke za tu ceremoniju i da umesto toga sarađuje s agencijom za organizovanje događaja bliskom Ficovoj stranci Smer. Ona je takođe optužila da je koncert povodom početka predsedanja u julu organizovan bez javne nabavke i da su troškovi bili viši nego je trebalo.

Na stranici Transperensi Internešnla stoji da je ta agencija zatražila od tri slovačka tela da istraže taj slučaj, pre svega od slovačkog odeljenja za javnu nabavku.

Govoreći na istoj konferenciji za novinare s Ficom, ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak odbacio je optužbe.

- Sve je bilo u skladu sa zakonom a budžet namijenjen predsedanju čak neće biti u potpunosti potrošen - rekao je Lajčak.

Pogledajte video:

(Telegarf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    24. novembar 2016 | 14:34

    Istinu rekao čovek, mada bih se ja izvinio prostitutkama što ih poredim sa takvom sortom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA