U SUSRET VELIKOM BOŽIĆNOM POSTU: Ribarnice pune riba za svačiji džep, evo kako da prepoznate dobru!

Ribu je najbolje kupovati u ribnjacima ili ribarnicama a prilikom kupovine vodite računa o njenom izgledu i mirisu

  • 0

Bliži se Božićni post u okviru kog je riba neizostavni deo trpeze, a ona se u Srbiji, u svežem stanju može kupiti po ceni od 180 do 1.700 dinara po kilogramu u zavisnosti od vrste. 

SRPSKI RIBOLOVCI UHVATILI RIBU DŽINA: Mamili je sa 150 KILOGRAMA HRANE, trebalo im 50 SATI da je ulove! (FOTO)

Najpovoljniji je tolstolobik za koji je potrebno izdvojiti minimum 180 dinara po kilogramu. Pangazius košta 300, skuša od 280 dinara po kilogramu, oslić - 450 dinara. Šaran se može kupuiti po ceni od 390 dinara po kilogramu pa naviše. Pastrmka košta 500 dinara. Za kilogram orade potrebno je izdvojiti 1.200, lososa - 1.500 a filete lososa 1.500. Som je 900 a brancin 1.100 dinara po kilogramu.

Najbolje je da ribu kupujete u ribnjacima ili ribarnicama i prilikom kupovine vodite računa o njenom izgledu i mirisu.

ČUVAJTE SE NA POSNIM SLAVAMA: Evo od čega POSTRADA najviše Srba!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Riba je sveža i možete da je pazarite ako ima prijatan miris, bistre i izbuljene oči, vlažne i crvene škrge, i ako joj je koža vlažna, neoštećena i metalnog sjaja. Takođe, siguran znak da je riba sveža je i ako je kojoj je krljušt pripijena uz telo, ako je sluzava i klizi niz ruku, a meso joj je čvrsto.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Sa druge strame, neugodan oštra miris na trulež znak je da je riba pokvarena. Na to ukazuju i mutne i upale oči, krljušt koja otpada, popucala i nabrekla koža, bez sjaja...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA