NAJJAČA KRIMINALNA GRUPA U VOJVODINI "PALA" U FILMSKOJ AKCIJI SRPSKE POLICIJE: Evo ko je vođa opakog klana (FOTO) (VIDEO)

Među uhapšenima je i Alen Kurina, vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova

  • 47

Policija je razbila najjaču kriminalnu grupu u Vojvodini i u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba, zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih dela, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, prodaja narkotika, bekstva iz zatvora, a zaplenjena je veća količina oružja i municije. Među uhapšenima je i Alen Kurina, vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova.

Užičani harali Hamburgom, sumnja se da su deo "Pink Pantera": Preti im 15 godina zatvora zbog pljačke juvelirnice!

Nebojša Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare danas rekao da je policija razbila najjaču kriminalnu grupu na severu zemlje, u Vojvodini, koja stoji iza izvršenja najtežih krivičnih dela, od ubistva do prodaje narkotika.

U dve odvojene akcije policija je u Pančevu, kao i u Surčinu i Staroj Pazovi, zaplenila veću količinu oružja i municije, a nakon višemesečnog intenzivnog rada policijski službenici Uprave kriminalističke policije rasvetlili su i pokušaj ubistva u Novom Sadu pripadnika jednog od najjačih kriminalnih klanova na teritoriji bivše Jugoslavije.

Zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena prozvodnja i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila vođu ove grupe Alena Kurina (26) kao i još pet članova B.T. (35), R.K. (41), Lj.M. (47), S.K. (32) i N.D. (27).

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

Kod njih je nađeno ukupno oko 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manja količina kokaina. Otvorena je i ilegalna laboratorija za prozivodnju te opojne droge gde je pronađen zasad sa oko 900 biljaka.

Vođe ove grupe Alen Kurina i D.B. uhapšni su prilikom pretersa automobila koji je služio za prikriven transport i dalju prodaju ovih narkotika u kome je na licu mesta tokom akcije pronađena jedna količina droge.

Ostali članovi su uhapšeni zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare 2,5 kilograma skanka na teritoriju Mađarske.

U kući koju je kupio N.D. pronađena je ilegalan laboratorija za prozvodnju ove opojne droge i specijalizovani timovi policije su uspeli da uvežu sve ovo sa trgovinom narkotika koja traje već neko vreme.

Tokom akcije u kući Kurina je nađen još jedan pripadnik ove kriminalne grupe Vojislav Š. (23) koji je priveden zbog sumnje da je u julu ove godine u Subotici ubio sestrića episkopa bačkog Irineja Bulovića.

Protiv Alena Kurina kod koga se krio u kući je podneta i krivična prijava zbog pomoći izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela ljudi iz PU Subotica.

- Ovo je bila opasna kriminalna grupa koja je poznata po izvršenju najtežih krivičnih dela, uradili smo odličan posao i prikupili dovoljno dokaza i sada zajedmo sa nadležnim tužilaštvima možemo da krenemo u krivični postupak koji će nadamo se rezultirati sudskom presudom - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dijana

    25. novembar 2016 | 14:45

    Vera u policiji nikada me nije napustila i sada dok sam čitala ovaj tekst i videla sve te slike, znam da će naše društvo biti bolja zajednica nego što je bila nekada jer će se kriminalci naći tamo gde im je i mesto!

  • Votka

    25. novembar 2016 | 14:48

    Veoma uspešna taktično - operativna akcija policija sklonila je sa slobode opasne kriminalce i građani sada mogu sa manje straha da žive. Sve čestitke policiji Srbije.

  • Kokica

    25. novembar 2016 | 15:26

    Sve pohvale za policiju samo nastavite sav taj sljam u corku neka normalan svet zivi bez straha jos jednom bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA