Oduševićete se kada saznate ko je bio Kastrov najveći ljubimac: Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda (FOTO)

Kastrov ljubimac je krava Ubre Blanka ili Belo Vime, koja je rekorder u kategoriji najviše količine mleka ikada pomuzene iz jedne krave u danu - 110 litara

  • 13
Fidel Kastro Foto: Tanjug/AP

Fidel Kastro, koji je umro u 90. godini po dužini vladavine bio je treći svetski vođa - pre njega su samo britanska kraljica Elizabete i tajlandski kralj.

Umro je drug Kastro: Trenutak u kojem brat saopstava da je Fidel umro (VIDEO)

Kastro se  vlasti odrekao u julu 2006. zbog teške, ali nikad objašnjene bolesti. Dve godine kasnije njegov brat Raul i službeno ga je nasledio na svim državnim funkcijama. Ipak, Fidel je ostao snažan simbol.

VAŠINGTON ČEKA VELIKA KAZNA: Fidel Kastro prokleo Ameriku zbog Srbije

Kastro ima najmanje osmoro dece. Njegov najstariji sin, Fidel Kastro Diaz-Balart, koji je sličan ocu i poznat po nadimku Fidelito, nuklearni je naučnik obrazovan u Sovjetskom Savezu. Ćerka Alina je pobegla sa Kube kao turista 1993. i glasna je kritičarka režima svoga oca. Kastro ima i pet sinova s drugom suprugom, Dalijom Soto.

 

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

KUBA U SUZAMA: Umro je Fidel Kastro (VIDEO)

Kastrov ljubimac je krava Ubre Blanka ili Belo Vime, koja proizvodi ogromne količine mleka. Poput svog vlasnika Fidela i ona je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Naime, ona je rekorder u kategoriji najviše količine mleka ikada pomuzene iz jedne krave u danu: 110 litara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA