POPOKATEPETL ZA 24H ERUPTIRAO 300 PUTA: Neverovatan snimak dima i pepela koji idu 5 km u visinu (FOTO) (VIDEO)

Popokatepetl pokazao svu svoju snagu

  • 1

Čuveni meksički vulkan Popokatepetl je eruptirao više od 300 puta za protekla 24 sata, šireći oblak dima, pepela i gasa, tzv. "pečurku" visoko u nebo.

JEZIVA SUDBINA NESREĆNIH BEBA: U Maleziji ih prodaju preko oglasa, dobije onaj ko da više (VIDEO)

Vuklanska aktivnost je počela sredinom petka a zatim su se nove erupcije samo nizale. U subotu su vlasti apelovale na građane da se drže podalje od vulkana, prvenstveno njegovog kratera, zbog toga što velike količine kamenja padaju i lako mogu nekoga povrediti i ubiti.

Takođe su najavili da će pepeo padati i na okolna naselja narednih dana. Luis Felipe Puente, meksički direktor civilne zaštite, podelio je na Tviteru zanimljive fotografije ove zastrašujuće erupcije.

Popokatepetl je lociran 70-tak kilometara jugoistočno od Meksiko Sitija, bio je uspavan decenijama pre nego je eruptirao 1994. godine. Od tada je bio poprilično aktivan, a poslednja erupcija zabeležena je u aprilu ove godine, zajedno sa nekoliko manjih naknadnih podrhtavanja.

U oktobru mesecu, eruptirao je i vulkan Kolima, koji je jedan od najaktivnijih vulkana u Severnoj Americi, a zbog kojeg je samo sada evakuisano više od 300 ljudi.

Pripadnici nacionalne civilne zaštite, meksičke vojske i državne garde za civilnu zaštitu raspoređeni su kako bi transportovali ugrožene građane na sigurnu udaljenost od vulkana.

(Telegraf.rs/ Izvor: RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DJOKER

    26. novembar 2016 | 22:58

    Nasa se planeta polako opasno ,,razboljeva",sve cesci zemljotresi i sad vulkani...Od svih nepogoda najvise se plasim zemljotresa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA