Teror nad Srbima na KiM ne prestaje: Užas koji je porodica Ješović danas preživela, ne može da se opiše rečima!

Ovo je označeno kao pritisak na Srbe povratnike da se isele sa svojih imanja, a da oni koji planiraju povratak na Kosovo od te namere odustanu

  • 15

U selu Siga kod Peći jutros je zapaljena kuća porodice Jašović, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva za povratak i zajednice i ocenjeno da se radi o nastavku politike zastrašivanja Srba.

Policija u Vranju zaustavila mercedes i doživela scenario iz najstrašnijeg trilera: Našli skriveni bunker, a u njemu 5 kila "sigurne smrti"

U požaru nije bilo povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta, a vlasnik kuće je pokojni Ratko Jašović, navodi se u saopštenju iz Ministarstva za povratak i zajednice koje je dostavljeno Tanjugu.

"Vatrogasci su nakon izbijanja požara intervenisali i sprečili dalje širenje vatre", navodi se u saopštenju i ocenjuje da je ovaj incident rezultat nerešavanja prethodnih slučajeva u kojima su žrtve bili Srbi.

"Paljevina kuće može se shvatiti i kao pritisak na Srbe povratnike da se isele sa svojih imanja a da oni koji planiraju povratak na Kosovo od te namere odustanu", navodi se u saopštenju iz kabineta ministra za povratak i zajednice Dalibora Jevtića.

Na kući porodice Jašović izgoreo je krov i jedna soba a Kosovska policija je izašla na lice mesta i pokrenula istragu.

(Telegraf.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    27. novembar 2016 | 17:29

    Da su srbi to uradili Siptarima bili bi oznaceni kao teroristi i obavezno bi bilo desetine uhapsenih! A da ne pricamo o osudama EU i SAD

  • Jahja

    27. novembar 2016 | 16:34

    Izveštaj o nedelu šiptara će biti kao i hiljade sličnih; počinilac će biti nepoznat, a euleks će konstatovati da se mora prestati sa provokacijama.

  • Nikolas

    27. novembar 2016 | 18:15

    OVO SVE SE DESAVA UZ PODRSKU NEONACISTICKIH SVINJA IZ BRISELA I NATOa!!!!!!!!!! PALE I SEMLUCE -GORI SU OD SS OVACA!!!! ZATO JA I PRICAM DA SU NAM POTREBNE RUSKE BAZE SA NUKLEARNKM BOJEVIM GLAVAMA!!!!!! VREME JE DA SE NACISTI UNISTE PREVENTIVNO!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA