Učinili su da džinovska rupa koja je gutala automobile nestane, a onda je opet počelo da se dešava nešto veoma čudno (VIDEO)

Početkom meseca nastala je ogromna rupa i progutala deo ulice sa pet traka

  • 0

Ceo svet je nedavno bio fasciniran kada su u japanskom gradu Fukuoki građevinari za svega nekoliko dana uspeli da u potpunostu saniraju džinovsku rupu koja je progutala široki bulevar, ali izgleda da ni Japanci nisu baš savršeni kakvim ih smatraju.

>>> OGROMNA RUPA JE USISAVALA RASKRSNICU SA AUTOMOBILIMA, a samo dva dana kasnije - sve je NESTALO (FOTO)

Tokom vikenda saobraćaj je u ovom delu grada morao da bude obustavljen, jer je na mestu gde je bila rupa došlo do ulegnuća asfalta od oko sedam centimetara. Posle provera nadležnih službi saobraćaja je nastavljen, ali gradonačelnik Fukuoke Soičiro Takašima se javno izvinio zato što nije upozorio sugrađane da može da dođe do ulegnuća.

Stručnjaci kažu da to što se dogodilo nije ništa neobično i da je sasvim očekivano da se pesak i cement u izvesnoj meri slegnu ispod asfalta.

Podsetimo, početkom meseca nastala je ogromna rupa i progutala deo ulice sa pet traka u neposrednoj blizini glavne železničke stanice. Zahvatala je površinu od 30 puta 27 metara, bila je duboka oko dva sprata i ispunjena vodom iz polomljenih cevi.

Radovi su podrazumevali popravku kanalizacione cevi i podzemnih kablova i vodova, punjenje rupe peskom i cementom i, konačno, presvlačenje površine asfaltom. Japanske službe radile su danonoćno i za svega nekoliko dana rupu su napunili sa 6.200 kubnih metara peska i cementa.

Fukuoka je najveći grad na japanskom ostrvu Kiušu, a njegova železnički stanica je jedna od glavnih raskrsnica, kojom saobraćaju i superbrzi vozovi.

(Telegraf.rs/ Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA