Brat Nevene Grujić odlučio je da ide u vojsku, a ona je povukla ISTORIJSKI POTEZ za Srbiju (FOTO)

Višestruki šampion u sportskom ribolovu, devetnaestogodišnji Ivan, štap za pecanje zameniće puškom

  • 9

Nevena i Ivan Grujić iz sela Loznja kod Gornjeg Milanovca odlaze na dobrovoljno služenje vojnog roka. U toj opštini nije retkost da devojke idu u vojsku, ali će prvi put, u decembarskoj klasi, biti rođeni sestra i brat.

MARINA IZ BEOGRADA JE PROBUŠILA KLITORIS: Od tog momenta imam ludačke orgazme

Višestruki šampion u sportskom ribolovu, devetnaestogodišnji Ivan, štap za pecanje zameniće puškom.

- Ja mislim da bi svaki muškarac u Srbiji trebalo da odsluži vojsku, taj vojni rok, jer to upotpunjuje njegovu ličnost i on postaje zreliji čovek - kaže Ivan Grujić.

I Ivanova četiri godine starija sestra je odlučila da vojni rok odsluži, u tehničkoj službi. Nevena je turistički tehničar, ali kaže da će možda postati profesionalni vojnik.

PRONAĐI DRUGOVE IZ BIVŠE JNA: Na ovoj stranici ljudi kače fotke iz vojske, pogledajte da li ste i vi na njima (FOTO)

- Nakon što sam se prijavila, počela sam malo ozbiljnije da razmišljam, počela sam malo da istražujem, to mi se čak i dopalo. Sada da prođem tu obuku, pa ako onda ostanem da radim, to bi bilo odlično - kaže Nevena Grujić.

U ovom gradu u Srbiji stan možete da kupite za manje od 7.000 evra!

Odluka brata i sestre da dobrovoljno služe vojni rok ima punu podršku porodice u kojoj se rado priča o vojsci. Otac regruta je u armiju išao u staroj Jugoslaviji. "Velika je razlika u ono naše vreme kad smo bili, što se kaže, u vojsci u odnosu na ovo danas, ali ja mislim da je to ipak neki životni doživljaj", rekao je Nenad Grujić.

- Majci je puno srce, mada je teško što idu oboje u isto vreme, ali neka posluže kao primer drugima da krenu njihovim stopama - kaže Katarina Grujić.

Pesme za vojnički ispraćaj odavno se nisu čule u takovskom kraju, a ne pamte se ni ispraćaji u zadružnom domu. "Svaka čast, kakvo veselje. Odavno nisam služio, pa 10 godina, ispraćaj u vojsku", kaže ugostitelj Milorad Gačanović.

Kolika kazna zatvora u Srbiji čeka svakog ko zapali srpsku zastavu, a kolika ako zapali američku

Nevena i Ivan Grujić jedini su brat i sestra koji zajedno odlaze na služenje vojnog roka, ali u opštini Gornji Milanovac nije retkost da devojke idu u vojsku. "Interesovanje je u stalnom porastu, tako da smo u ovoj godini uputili do sada 14 regruta, a sa decembarskim rokom taj broj će biti 20, od toga sedam devojaka i 13 mladića", kaže Dejan Milović iz centra Ministarstva odbrane za Gornji Milanovac.

U milanovačkom kraju su posle obuke sa oružjem već nekoliko devojaka postale profesionalni vojnici. Možda će i Grujići doneti takvu odluku, posle šest meseci vojnog roka u Valjevu.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA