Koja priča se krije iza kućice na Drini? Svi znate za nju, ali ne i kako je izgrađena na samoj steni (VIDEO)

Kućica već 50 godina odoleva svim nepogodama, i u njoj i danas uživaju lokalci, turisti i ljubitelji prirode koji je posećuju sa nemarom da se okupaju, osunčaju, provedu vreme van civilizacije, ali i fotografišu

  • 2

O kućici na Drini, izgrađenoj na samoj steni, pisali su brojni popularni strani i domoći mediji, ali i dalje mnogi ne znaju koja priča se krije iza ove zanimljive mini građevine.

Izabrane su najbizarnije kuće na svetu, a među njima i jedna iz SRBIJE! (FOTO)

Unikatno zdanje u blizini Bajine Bašte datira iz leta 1968. godine, kada su lokalni mladići posle plivanja u bistroj i hladnoj reci želeli da se odmore na steni. Ta pozicija im nije bila preterano udobna, pa su rešili da sa obale donesu nekoliko dasaka koje su koristili za ležanje. Pošto im je zasmetalo i sunce, počeli su da daske ređaju i uspravno. Malo po malo, rođeno je pravo sklonište na Drini.

Na njihovu nesreću, dečačku kućicu prve jeseni odnela je nabujala reka, ali je ideja o nepristupačnoj kući na steni kod jednog od njih nastavila da zri.

Milija Mandić - Gljiva (17), godinu dana kasnije je gradi, materijalom koji prevozi kajakom i čamcima, a neretko i baca uzvodno u vodu, pa hvata i donosi na ovo specijalno mesto.

Kućica već 50 godina odoleva svim nepogodama, i u njoj i danas uživaju lokalci, turisti i ljubitelji prirode koji je posećuju sa nemarom da se okupaju, osunčaju, provedu vreme van civilizacije, ali i fotografišu.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA