LEKARI SE BORE ZA NJEN ŽIVOT: Devojčica (5) iz Rožaja kojoj su roditelji davali sredstvo za stoku da bi istrebili vaške, i dalje kritično

Tahirovićeva je pojasnila da je etiol izuzetno opasan u većoj koncentraciji, kada može i da ugrozi život ljudi, odnosno da se čep te tečnosti rastvara u 100 litara vode

  • 4

Petogodišnja devojčica iz okoline Rožaja, kojoj su roditelji vaške tretirali sredstvom za stoku, i dalje je životno ugrožena. Ona se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore gde se lekari bore za njen život.

Užas u Crnoj Gori: Roditelji su je lečili od vaški sredstvima za stoku, DEVOJČICA JE SADA NA SAMRTI!

Načelnica Hitne pomoći u Rožajama Nermina Tahirović izjavila je da je dete pre desetak dana u tu ustanovu dovedeno u pratnji roditelja.

- Bila je vitalno ugrožena i hitno je prevezena u Urgentni centar u Beranama, odakle je prebačena u Podgoricu. Dvadesetak medicinskih radnika te noći borilo se za njen život - rekla je Tahirović.

Roditelji devojčice su u Hitnu pomoć doneli i flašicu "leka" kojim su detetu tretirali vaši.

- Reč je o sredstvu na bazi etiola koje služi za kupanje životinja kad imaju vaške. Na stranom je jeziku i tu bočicu smo predali policiji - rekla je Tahirovićeva koja je apelovala na roditelje da u slučaju pojave vaški kod dece nipošto ne koriste to sredstvo već da pomoć potraže od lekara ili farmaceutskih radnika.

Tahirovićeva je pojasnila da je etiol izuzetno opasan u većoj koncentraciji, kada može i da ugrozi život ljudi, odnosno da se čep te tečnosti rastvara u 100 litara vode. Pre oko mesec dana na sličan način u jednoj rožajskoj porodici na sličan način je ugroženo čak osmoro dece.

- Posle ukazane pomoći u rožajskoj Hitnoj pomoći i beranskojn bolnici, deca su prebačena na lečenje u podgorički Klinički centar i srećom se sve dobro završilo. Nadamo se da će isti ishod biti i sa ovim petogodišnjim detetom - kazala je Tahirovićeva.

(Telegraf.rs/Izvor: vjesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA