POSLEDNJI VELIKI GOVOR OBAME MORA DA ČUJE CEO SVET: SAD ne može da zbriše terorizam!

- Umesto lažnih obećanja da možemo da eliminišemo terorizam bacanjem još više bombi ili slanjem još više i više trupa ili ograđivanjem od ostatka sveta - poručio je odlazeći predsednik Amerike

  • 11

Odlazeći američki predsednik Barak Obama je sinoć u svom poslednjem velikom govoru posvećenom bezbednosnim pitanjima upozorio da SAD neće biti u stanju da zbrišu terorizam korišćenjem vojne moći.

Obama želi ambasadora za sajber bezbednost

U govoru koji je održao u vazduhoplovnoj bazi Mekdil u Tampi na Floridi Obama je branio postignuća svoje administracije na polju nacionalne bezbednosti, prenosi Rojters.

Obama je izneo tvrdnju da je njegova administracija uspela da učini Al Kaidu "senkom onoga što je nekada bila" i naterala Islamsku državu da ustukne, ali da će terorizam ostati pretnja po SAD.

- Umesto lažnih obećanja da možemo da eliminišemo terorizam bacanjem još više bombi ili slanjem još više i više trupa ili ograđivanjem od ostatka sveta, mi moramo da dugoročno sagledamo terorističku pretnju i moramo da sledimo pametnu strategiju koja je održiva - poručio je Obama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    7. decembar 2016 | 08:24

    Pa Obama,ti si stvorio ISIS

  • Ljuba

    7. decembar 2016 | 08:07

    Poslednje glumatanje velike budale !

  • П.Ф.К ц.г

    7. decembar 2016 | 09:13

    Немој причати ? Реци то мајкама , милионима недужно побијених широм планете , због ваше "милосрдне" чизме мира !! Да се бар оћете искрено од срца покајати , па да вас људи донекле разумију , и почну искрено са вама да разговарају за рад мира међу народима , овако...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA