DOKTOR BOJANIĆ TAJNO RADI U SANATORIJUMU? Ortoped koji je lečio malog Radenka premešten u drugu ustanovu!

- Po sim pravilima i zakonima mi ne možemo dr Dobrivoja Bojanića da držimo van radnog mesta. Situacija jeste delikatna i tragedija je što smo izgubili jednog pacijenta, uz to i dete, ali takvi su propisi - objasnio je izvor iz lozničke bolnice

  • 17

Prema saznanjima dnevnog lista Informer, Dobrivoje Bojanić, ortoped koji je odgovoran za smrt dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, u tajnosti je prebačen na rad u sanatorijum za teško pokretna lica u Banji Koviljači.

Ortoped koji je lečio malog Radenka vratio se sa odmora: U bolnici kažu da "ne radi sa pacijentima"

Bojanić u ovoj ustanovi, koja je istureno odeljenje Opšte bolnice u Loznici, radi već nekoliko dana, pošto mu je istekao godišnji odmor, a ne postoji nijedan osnov po kojem bi mu bilo zabranjeno da obavlja svoj posao.

U potpunoj tajnosti je urađen njegov prebačaj u sanatorijum, a o tome govori i podatak da u Opštoj bolnici u Loznici, osim potvrde da se Bojanić vratio na posao, ne žele da kažu ni gde radi ni koje su mu radne obaveze.

- Istina je da s edoktor Bojanić vratio sa odmora i da ponovo radi, ali je premešten na drugo radno mesto. Međutim, u ovom trenutku ne mogu da kažem gde je raspoređen ni koje su tačno njegove obaveze - rekla je za ovaj list portparol bolnice Dragana Vasiljević.

Foto: Facebook/Janko Spasenovic Foto: Facebook/Janko Spasenovic

Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, ovaj list je došao do informacije da Bojanić odlazi na posao u Banju Koviljaču i da tamo ne radi sa pacijentima.

- Po sim pravilima i zakonima mi ne možemo dr Dobrivoja Bojanića da držimo van radnog mesta. Situacija jeste delikatna i tragedija je što smo izgubili jednog pacijenta, uz to i dete, ali takvi su propisi. Doktor Bojanić nije uhapšen, nije osuđen, i dalje ima licencu za rad, istekao mu je godišnji odmor i mi više ništa ne možemo dok se ne donese konačna presuda. Za sada je u sanatorijumu blizu Centra za rehabilitaciju u Banji Koviljači, alki neće raditi sa pacijentima - objasnio je izvor iz lozničke bolnice.

Ove informacije šokirale su Radenkove roditelje, Milana i Zoricu Nikodinović i u razgovoru sa novinarima nisu mogli da sakriju bes i ogorčenost zbog te odluke.

Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic

- Ovo je skandal. Moram da ispitam po kojim linijama i osnovama on može da radi kada je pod istragom. Još ranije se šuškalo da je on tamo često odlazio kao ortoped, pa čak i posle smrti moga deteta. Njega neko ozbiljno štiti. Lažu kada kažu da ne radi sa pacijentima, pa sa kim može da radi u ustanovi gde su skoro svi ortopedski bolesnici. Ova odluka me jako boli jer nadležnima jedan ugašeni dečji život očigledno ništa ne znači, pa nesavesne lekare vraća na posao - izričit je bio Radenkov otac.

U Ministarstvu zdravlja juče nisu želeli da komentarišu ovu vest, uz napomenu da su podnošenjem krivične prijave protiv doktora Dobrivoja Bojanića preduzeli ono što je u njihovoj nadležnosti u ovom slučaju.

Inače, istraga smrti dečaka Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo od gasne gangrene nakon nesavesnog lečenja u Loznici, biće nastavljeno 16. decembra, kada će biti saslušani preostali lekari sa Instituta za majku i dete u Beogradu. Do sada je u ovom slučaju ispitano medicinsko osoblje iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Loznici, deo lekara sa Instituta, kao i osobe koje su bile prisutne kada se Radenko povredio.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7. decembar 2016 | 08:49

    Ima li taj čovek obraza

  • Groficaofica

    7. decembar 2016 | 09:31

    Kakva istraga,kakvi bakraci,jasno je sta se desilo i ciji je propust! Ljudi koji se rutinski ,,pozabave,,pacijentom,ne treba da rade u zdravstvu!

  • Srle

    7. decembar 2016 | 13:44

    Bojanić dolazi na posao,zaključa se u ordinaciju,ne prima pacijente,ali prima doktorsku platu,svi zaposleni ćute i čude se ! Eto, to je Srbija danas,zemlja velikih očekivanja i licemera !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA