ZAPLENJENA OPREMA ZA PRISLUŠKIVANJE I PRAĆENJE: Burna smena carinika u Šidu

Sporna pošiljka zadržana je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog pred nadležnim sudom

  • 0

Carinici su prilikom kontrole robe smeštene u carinskom skladištu u Šidu otkrili veću količinu opreme za prisluškivanje i praćenje, čija je vrednost procenjena na oko 10.000 dolara, saopšteno je danas iz Uprave carina.

SRPSKI POLICAJCI OTVORILI AUTO I ZABEZEKNULI SE: Odmah su pocepali ove crne kese i uhapsili vozača kad su videli šta je u njima (FOTO)

Kako je navedeno, prilikom istovara i sravnjivanja 58 koleta robe deklarisane kao nakit od bižuterije, carinici su u nekoliko kutija pronašli preko 200 različitih video kamera sa funkcijama tajnog snimanja i drugu opremu za prisluškivanje i praćenje.

Među ogrlicama, prstenjem, minđušama, šnalama za kosu, broševima, maramama, torbama i novčanicima, namenjenim uvozniku u Vranju, pronađene su i različite mini kamere ugrađene u daljinski upravljač za auto, u sat, ručni časovnik, hemijsku olovku, protivpožarni alarm i naočare.

Policija je pratila sumnjivu "škodu" beogradskih tablica: Ništa nisu našli u prtljažniku, ali kada su pogledali sa strane, ZANEMELI SU! (FOTO)

Pored toga otkriveno je i više HD i rotacionih kamera, snimača zvuka, različitih detektora, aparata za ometanje i presretanje frekvencija, auto ometača GPS signala, uređaja i lokatora za praćenje, aparata za otkrivanje prislušnih uređaja, policijskih palica, različitih baterijskih lampi, elektro šokera-tejzera sa punjenjem i pratećom opremom.

Sporna pošiljka zadržana je do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog pred nadležnim sudom, a kako je reč o robi dvostruke namene utvrđene Nacionalnom kontrolnom listom, za njen uvoz i izvoz potrebna je dozvola koju izdaje ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA