KO JE KRIV ZA SMRT PACIJENTA: Ovo su prvi rezultati istrage o prevrtanju sanitetskog vozila kod Valjeva!

Svi pacijenti su bili lakše povređeni na putu Mionica-Divci, ali je S. Ž. koja je bila najstarija od njih i teško narušenog zdravlja, nekoliko časova kasnije preminula u valjevskoj bolnici

  • 5

Prema prvim rezultatima istrage, do saobraćajne nesreće u kojoj se vozilo mioničkog Doma zdravlja prevrnulo sa pacijentima koji su išli na dijalizu u valjevsku bolnicu, došlo je zbog neprilagođene brzine vozača uslovima na putu.

NEZAPAMĆENA NESREĆA: Prevrnuo se sanitet sa pacijentima, ima mrtvih!

Prilikom prevrtanja povređena su tri pacijenta, a jedna od njihi, S. Ž. (79) iz Mionice, kojoj su konstatovane lake povrede, preminula je ubrzo tokom dijalize u valjevskoj bolnici. Obdukcija tela nesrećne žene je završena, a narednih dana u valjevsko tužilaštvo bi trebalo da stigne obdukcioni nalaz i mišljenje veštaka sudsko-medicinske struke, nakon čega će biti poznato da li je smrt kod S. Ž. prouzrokovala neka povreda zadobijena tokom prevrtanja kola mioničkog Doma zdravlja.

Direktor mioničkog Doma zdravlja Aleksandar Mišić za Telegraf kaže da je na regionalnom putu Mionica-Divci kritičnog dana bila velika poledica, te da putari nisu put posuli rizlom.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

- Vozač V. S. je izgubio kontrolu nad vozilom na mostu na Kolubari, a nakon toga je sleteo s puta. Ja sam odmah došao na lice mesta i verujte mi da sam, zbog velike poledice, jedva uspeo da pređem most peške. On je alkotestiran, nije imao alkohola u krvi, a službeno vozilo poseduje zimsku opremu - kazao je Mišić, pa dodao:

- Neposredno pre sletanja vozila mioničkog Doma zdravlja, na istom mestu u blizini mosta, sletela je s puta i lekarka koja je to jutro krenula na posao. Svi pacijenti koji su tog jutra odvezeni na dijalizu su pacijenti teškog zdravstvenog stanja. Sada čekamo rezultate obdukcije, a na sreću, preostali putnici su lakše povređeni, kao i vozač, koji je ugruvan.

Po njihovim rečima, prvi rezultati pokazuju da je do prevrtanja saniteta došlo usled brzine neprilagođene uslovima na putu, pa se očekuje da policija protiv vozača podnese krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    8. decembar 2016 | 16:43

    Sta znaci brzina neprilagodjena uslovima na putu? Da li su putari i policija upozorili vozace da put i most nisu posuti solju ili rizlom (kako kazu iz hitne)? Koja je onda prilagodjena brzina za hitnu u zimskim uslovima?

  • Sasa simić

    8. decembar 2016 | 22:50

    Vozio je u drugoj brzini, policija ustanovila. Ne može biti vise od 50km/h. Ali svuda bio led, na mostu naročito. I dal su onda putari krivi ili vozač

  • Profa

    8. decembar 2016 | 16:23

    A da li je imao zimske gume sa satom vecom od 5mm? Ili celave letnje kao ogromna vecina saniteta i policije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA