≫ 

BRUTALNO UBIO MAJKU: Templarski vitez iz sela postao monstrum! (FOTO)

Mladić se potpuno promenio nakon što se vratio s puta iz Makedonije. Ćutao je i tupo gledao u prazno

  • 5

Donji Čemehovec, seoce u opštini Dubravica u Zagrebačkoj županiji uz samu slovenačku granicu, potresao je zločin koji je zaledio krv u žilama svih meštana.

HRT se izvinio zbog priloga o ubistvu srpske porodice Zec, tražiće odgovorne za sramotu (FOTO)

Šta je nateralo Marija Masnjaka, 30-godišnjeg računovođu i templarskog viteza, da u sredu nešto pre podneva ugasi život 49-godišnje majke Anice, nije poznato.

Kako piše "Jutarnji.hr", ubio ju je u porodičnoj kući u Ulici Sutlanske doline. Prizoru beživotnog tela svedočili su lekari Hitne pomoći koji su prvi došli na lice mesta, ali nesrećnoj ženi nije bilo spasa pa je ubrzo pristigla i policija koja je Masnjaka privela na ispitivanje zbog sumnje da je ubio majku. Jedina sreća u toj neopisivoj tragediji je da Marijeva 12-godišnja sestra, koju je rođeni brat učinio siročetom, u vreme zločina nije bila kod kuće nego u školi.

- Kad se Marijo nedavno vratio sa službenog puta iz Makedonije, svima nam je bio čudan. Nije to bio onaj veseo i pametan dečko, nego čovek kojeg nismo poznavali. Ćutljiv i tupog pogleda. Vrteo je svoj film i sve nas redom ignorisao. Molili smo ga da ide kod doktora jer nije normalno da neko po celi dan gleda u prazno i ne komunicira. I otišao je kod lekara koji mu je pripisao neke lekove. Mislim da je jedan dan proveo u Vrapču. Njegova majka se nije žalila na njega. Bilo joj je žao kad je govorio da bi rado imao malo više vremena za sebe jer je večito bio prezaposlen - priča komšinica.

Foto: Facebook/Marijo Masnjak Foto: Facebook/Marijo Masnjak

Ona je zatim napomenula da se svi u mestu osećaju na neki način odgovornim jer su trebali biti mnogo odlučniji i smestiti ga na psihijatriju, ali uvek ostaje pitanje da li bi zločin time bio samo odložen za neko drugo vreme.

- U mestu ga već neko vreme nismo videli. Rekli su nam da se u Makedoniji zaljubio do ušiju u jednu tamošnju devojku. Je li ona bila okidač da se vrati do te mere povučen da ubije majku, ko će znati. Kad smo čuli da se pre nekoliko godina priključio templarima, zinuli smo. Pokazivao nam je slike s viteške inicijacije stavljanja templarskog krsta. Kad smo ga pitali šta će mu još na sve i to, rekao je da mu je to za njegovo lično zadovoljstvo - rekla je ona.

Kako pričaju meštani, Marijo je nedavno odlučio da bude i profesionalni lovac pa je predao zahtev za dozvolu za nošenje oružja, koji još uvek nije odobren, saznaju hrvatski mediji. Otac mu je umro pre tri godine od infarkta, a s majkom je imao dobar odnos. Ona je živela od poljoprivrede. Prodavala je svoje proizvode na pijaci u Zaprešiću.

Detalji ovog zločina i dalje se istražuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    9. decembar 2016 | 08:56

    Rekao bih da je ovo klasican slucaj psihoze, verovatno shizofrenija u akutizaciji. Pisem ovo kao upozorenje ljudima da kad primete cudno ponasanje ljudi iz svoje okoline to treba da im bude upozorenje i da se obrate lekaru. Oboleli to sam nece nikad da uradi

  • SERBIANTEMPLAR

    9. decembar 2016 | 11:36

    Ma kakav crni templar on je klasicni satanista. Templari u svojoj vjerskoj zapovjedi imaju zadatak da stite narod i hodocasnike. Skoro da nema teorije zavere u kojoj se ne pomenu vitezovi templari. Ovaj katolički monaško-viteški red, koji je zvanično postojao svega dva veka, osmislio je moderno bankarstvo i uticao na neke od najvećih istorijskih događaja, pa i danas utiče na sve tokove novca, tvrde teoretičari. Red siromašnih vitezova Hrista i Solomonovog hrama, kako je zvanično ime templara, osnovao je Uge de Pejen 1119. On i osam njegovih vitezova, svi rođaci, sebi su kao cilj postavili zaštitu hodočasnika u Svetoj zemlji, a kralj Boldvin II dozvolio je da im sedište bude Hramovna gora u Jerusalimu, mesto Solomonovog hrama. Ogromna moć Na Saboru u Troju 1129. templari su postali junaci Evrope, a papa im je dao gotovo apsolutnu moć. Zahvaljujući tome Red siromašnih vitezova postao je veoma bogat - prikupljali su novac i zemlju od plemića, a njihove sinove regrutovali su u svoje redove. Kad je Sveta zemlja ponovo pala u ruke muslimana, templari nisu prestali da postoje, već su samo promenili misiju. Prerasli su u red bankara koji je davao novac na pozajmicu, a od njih su zavisili i neki od najmoćnijih evropskih vladara. Zbog bogatstva, a i straha od njih, francuski kralj Filip IV Lepi rešio je da ih uništi. U petak 13. oktobra 1307. njegovi agenti uhapsili su deo templara koje su zatim mučili zbog jeresi.Poslednji veliki majstor Žak de Mole spaljen je na lomači 1314.

  • Illuminati

    9. decembar 2016 | 09:26

    Templar mora da ucini sta mu kazu, kad bude primljen. Obicno traze zrtvu. Kakva crna sizofrenija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA