≫ 

Pronađeno 266 tela ubijenih džihadista, a ubijeno najmanje 50.000

Tri dana nakon "pada" poslednjeg utočišta Islamske države snage GNA su pronašle tela u kućama i na ulicama u različitim delovima grada

  • 2
Irački vojnik Alaa Hashid u borbi protiv ISIS-a Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Snage lojalne libijskoj Vladi nacionalnog spasa (GNA) saopštile su da su tokom akcija čišćenja Sirta otkrile tela 266 džihadista.

ISIS DOŽIVEO TEŽAK PORAZ: Izgubili glavno uporište u Libiji, rodni grad Gadafija

Kako navodi AFP, tela boraca Islamske države su preuzeta iz nekadašnjeg sedišta džihadista grada Sirta, koji su libijske provladine snage zauzele ove nedelje.

Tri dana nakon "pada" poslednjeg utočišta Islamske države snage GNA su pronašle tela u kućama i na ulicama u različitim delovima grada.

Osvajanje Sirta desilo se nakon što se IS suočila sa neuspesima u Siriji i Iraku.

Najmanje 50.000 džihadista Islamske države ubijeno je u napadima koalicije na čelu sa SAD od početka operacija u Siriji i Iraku krajem 2014, rekao je danas visoki američki vojni zvaničnik.

Zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan dodao je da je takva vrsta brojke značajna jer pokazuje kakvo je dejstvo operacija na neprijatelja, prenosi AFP.

On je takođe kazao da je reč o "konzervativnoj proceni".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    9. decembar 2016 | 02:38

    50000hiljada hahhaa....sad kad pada alepo sad odma kao i zapadnjaci su se borili...jel vam to brojao isti onaj sto je prebrojavao srebrenicu ? :)

  • Slobodan

    11. decembar 2016 | 10:04

    За мене је Америка непријатељ целога Света и за оне против којих ратује а поготову за оне којима помаже у рату. Они ће ратовати против Руса до последњег Украјинца!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA