Vreme čitanja: oko 1 min.

Republički inspektori izašli na teren nakon što je planula deponija "Duboko": Čini se sve da se ugasi požar

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom trenutku na terenu su pripadnici štaba za vanredne situacije koji čini sve kako bi se požar lokalizovao i ugasio. Pored vatrogasne ekipe angažovana je i dodatna mehanizacija, navodi se u saopštenju

  • 1
Požar na deponiji Duboko kod Užica Foto: RINA

Zbog požara koji je izbio na deponiji "Duboko" u Užicu, republički inspektori zaštite životne sredine izašli su na teren, zajedno sa nadležnim lokalnim inspektorima.

"U ovom trenutku na terenu su pripadnici štaba za vanredne situacije koji čini sve kako bi se požar lokalizovao i ugasio. Pored vatrogasne ekipe angažovana je i dodatna mehanizacija", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Ministarstvo zaštite životne sredine ubrzano radi na rešavanju ovog višedecenijskog problema, koji je jedan od najkompleksnijih i najzahtevnijih problema, kako bi se mogućnost izbijanja požara i zagađenja svela na minimum.

"U sklopu realizacije kapitalnog projekta modernizacije i proširenja užičke deponije "Duboko", u prvoj fazi biće uloženo 30 miliona evra. U narednom periodu očekuje se izbor izvođača i početak radova. Po realizaciji projekata, otpad će se tretirati po najsavremenijim standardima", ističu iz Ministarstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragovan

    5. maj 2024 | 16:34

    Na ovoj deponiji je dugogodišnjeg problem direktor koji i pored učestalih požara nije ništa preduzima. Deponija je od petka pomalo gorela dani danas vatra uzela maha. Kada je dotični u više navrata poziva od meštana da nešto preduzme pravdao se da nije tu jel praznuje pa potom da ako danas pozove dase vatra gasi da to mnogo košta. Zbog njegovog bahatog ponašanje meštani su nezadovoljan. Najbolje je da pored mera koje će preduzeti ministarstvo dase ovaj problem reši i dase konačno direktor razreši dužnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA