Jeziva reklama protiv abortusa odzvanja Hrvatskom (VIDEO)

Navodi da slike koje vizualno prate poruke nemaju veze sa zakonom, a to se čini u svrhu manipulacije i kontrole, što može da rezultira ugrožavanjem zdravlja i života žena, ali i vršenja pritiska na Ustavni sud, koji će uskoro doneti odluku o ustavnosti ovog zakona

  • 51

Nakon što su juče postavljeni plakati u Zagrebu sa porukama protiv abortusa, u organizaciji inicijativa ProLife.hr (iza koje stoji organizacija Vigilare), sada je objavljen i spot, prenosi Index.hr.

TEODORA JE ZBOG POBAČAJA OTIŠLA U ZATVOR: Za sve je kriv zakon Katoličke crkve

U spotu se čuje glas devojčice koja govori da se zove Mia i da njena mama danas ide kod lekara. Priča kako će i ona biti doktorka kada poraste i da će da pomaže ljudima.

Takođe dodaje da će biti dobra u školi sa svim peticama, i da jedva čeka da se uda i dobije decu, kojoj će dati svu ljubav ovog sveta. Nakon što je rekla da voli mamu i tatu, počinje da viče kako joj neko vuče nogu i ruku i moli mamu da je spasi.

Tada se pojavljuje poruka: "Dok vi slavite Božić, mene je moja mama planirala da ubije. Želim da živim i želim zakone koji će me zaštititi".

CESI: Udruženja bliska crkvi vrše pritisak na Ustavni sud

Nataša Bijelić, koordinatorka CESI-ja i stručna saradnica na programu Pol, rod i seksualna prava, kaže za Index.hr da se ovde radi o velikoj manipulaciji, jer se koriste trudniči stomaci u poodmakloj trudnoći, a zakonski pobačaj je dozvoljen do 10. nedelje.

Navodi da slike koje vizualno prate poruke nemaju veze sa zakonom, a to se čini u svrhu manipulacije i kontrole, što može da rezultira ugrožavanjem zdravlja i života žena, ali i vršenja pritiska na Ustavni sud, koji će uskoro doneti odluku o ustavnosti ovog zakona u Hrvatskoj. Po njenom mišljenju udruženja bliska crkvi ovo čine zbog svojih ciljeva.

Rukovodilac udruženja Vigilare Ivan Mihanović rekao je kako je kampanja usmerena na osveštavanje javnosti o svakodnevnoj realnosti širom Hrvatske.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    10. decembar 2016 | 21:28

    Niko nema pravo (pogotovo drzava ili drustvo),nametati svoju volju zenama i govoriti im sta trebaju raditi sa svojim tijelom ili kako planirati porodicu. Zamislite da ste zena i da vas je neki odvratni manijak silovao? Zamislite da ste kao dijete odrasli u saznanju da ste proizvod nasilja ? Garantujem da bi mnogo vas imalo mentalnih posljedica. E,zasto onda dodavati jos vise toj nesreci time sto bi neko zabranio zeni da ukloni sjeme svog napasnika ili da stvori nekog mentalnog pacenika? Ovih dana se vodi debata oko toga kako je poklic " Za dom spremni" pravo na "slobodu govora" A, sta je onda sa pravima napastvovanih zena ? I, kakva je to onda demokratija ako zene ili porodice nemaju pravo da odlucuju o svojim zivotima/tijelima?

  • 10. decembar 2016 | 15:57

    Niko nema pravo sem žene tj majke odlučivati šta želi doneti zakon je lako a neko nema hleba da jede a da radja decu da pravi sirotinju nemojmo ljudi tako da je sreće bilo bi i dece al nema se za go život a ne nesto drugo da me ne razumete pogrešno ja imam tri sina i radimo suprug i ja od jutra do sutra da ih I školujemo i pomognemo da stanu na noge nemaju luksuz samo osnovno zato manite se ćorava posla

  • Ja

    10. decembar 2016 | 15:15

    Odakle bilo kome pravo da kroz zakon odredjuje sta ce sa svojim telom. Neka se nadje resenje kako prestati sa pravljenjem nezeljene dece, a ne da se radjaju socijalni slucajevi. Malo mozga nije na odmet!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA