IMATE STARE VOZAČKE DOZVOLE? Onda ovo morate da znate, inače ćete dobiti kaznu do 50.000 dinara!

Ukoliko policija zaustavi vozača kome je istekao rok važenja dozvole ne više od šest meseci, platiće kaznu od 6.000 do 20.000 dinara i dobiće dva kaznena pena

  • 17

Izmenom zakona o bezbednosti saobraćaja Srbije od 2014. godine, kada je bio prvobitni rok za zamenu vozačkih dozvola po Zakonu iz 2009. određeno je da vozači u Srbiji ovaj dokument moraju da zamene najkasnije do 10. juna 2017. godine, u protivnom će dobiti kaznu.

KAKVA VEST ZA VOZAČE: Vrlo bitan uslov za registraciju vozila više ne važi!

Novog produženja roka najverovatnije neće biti, a cena zamene dozvole je 1.576 dinara.

Pazite kome dajete da vozi vaš AUTO! Možete da platite KAZNU 30.000 dinara i odete u zatvor!

Ukoliko je iz zdravstvenih razloga vozačka izdata na manje od 10 godina, ili ako je podnosilac lice starije od 65 godina, potrebno je da se priloži i novo lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima i skupovima vozila one kategorije za koje se zahteva izdavanje vozačke dozvole, koje ne sme biti starije od šest meseci.

Osim toga, uz zahtev morate da priložite i vozačku dozvolu izdatu na starom obrascu, važeću ličnu kartu na uvid, dokaz o plaćenoj naknadi troškova izdavanja vozačke dozvole od 876 dinara (255 dinara MUP-u i 628 Zavodu za izradu novčanica) i dokaz o plaćenoj republičkoj administrativnoj taksi od 700 dinara.

Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Ukoliko policija zaustavi vozača kome je istekao rok važenja dozvole ne više od šest meseci, platiće kaznu od 6.000 do 20.000 dinara i dobiće dva kaznena pena.

Prema trenutno važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozač kome je istekao rok važenja dozvole više od šest meseci rizikuje kaznu od 15.000 do 30.000 dinara, pet kaznenih poena i zabranu upravljanja vozilom od najmanje tri meseca.

Podsetimo, zamena vozačke dozvole može se obaviti i putem interneta, na portalu E-uprava.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laky

    11. decembar 2016 | 23:21

    Sta je sporan moj komentar gde sam naveo da imam dozvolu vazecu do 2020 god i da istu ako nekom smeta mogu zamenuti za besplatnu novu posto je moj dokument vazeci i placen je dok traje vsznost i da cu u slucaju pidanja kazne za vazecu dozvolu svoja prava potraziti sudom. Ne vidim tu nista sporno jedino ako se krije ono sto je zakonski kako bi vecina svoje vazece dokumente zamenila o svom trosku i bacila 1500 dinn?

  • Asob

    11. decembar 2016 | 19:48

    Samo izmišljaju kako da uzmu pare! Sramota.

  • Nikaragva

    11. decembar 2016 | 21:05

    Nije problem i da rok nije produzen, problem je sto se niko ne pita cemu sluzi cip na saobracajnoj ako se zbog promene adrese menja cela saobracajna.....ili to namerno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA