≫ 

ŽESTOKA SVAĐA RUSIJE I AMERIKE OKO ALEPA. Pauel: Kao u Srebrenici, Čurkin: Niste Majka Tereza (VIDEO)

- Setite se rezultata svoje zemlje pre nego što počnete da iznosite mišljenje sa pozicije moralne ili bilo koje druge vrste nadmoći. Istorija i Bog će prosuditi ko je za šta kriv - rekao je Čurkin

  • 27

Na sednici Saveta bezbednosti UN o situaciji u Siriji protekle noći je došlo do verbalnog sukoba između ruskog ambasadora Vitalija Čurkina i predstavnice SAD Samante Pauer, koja je situaciju u Alepu između ostalog uporedila sa masakrom u Srebrenici, a on joj je uzvratio da "nije Majka Tereza".

 

ŽESTOKA RASPRAVA RUSKE I AMERIČKE POLITIČARKE: "SAD učestvuje u krvavom eksperimentu, dođite u Siriju i vidite sramotu"

 

Čurkin je, na optužbe Pauerove da se u sirijskom gradu Alepu čine zločini nad civilima, rekao da američka ambasadorka nije u poziciji da nastupa "kao da je Majka Tereza" jer, kako je istakao, predstavlja zemlju sa slabim rezultatima na polju poštovanja ljudskih prava, prenosi danas Tas s.

 

Pauer je, govoreći na sinoćnoj sednici u Njujorku, uporedila situaciju u Alepu sa ozloglašenim zločinima nad civilima, uključujući hemijski napad na Kurde u iračkoj Halabdži 1988, genocid u Ruandi 1994. i srebrenički masakr 1993, navodi ruska agencija.

 

Ruski ambasador, koji je Savet izvestio o oslobađanju Alepa, poručio je na to Pauerovoj da "ne izgubi iz vida koju zemlju predstavlja".

 

Foto: Tanjug/AP/SANA

Foto: Tanjug/AP/SANA

 

- Setite se rezultata svoje zemlje pre nego što počnete da iznosite mišljenje sa pozicije moralne ili bilo koje druge vrste nadmoći. Istorija i Bog će prosuditi ko je za šta kriv - rekao je Čurkin.

 

On je, takođe, ukazao na ulogu koju je, kako je rekao, "zapadni trio" igrao u eskalaciji sirijske krize i invaziji SAD na Irak 2003. što je dovelo do formiranja Islamske države, navodi Tas s.

 

Pauer je na sednici oštro kritikovala vladu sirijskog predsednika Bašara al-Asada i njene podržavaoce, optuživši provladine snage da ubijaju civile na ulicama Alepa.

 

- Vaše snage i vaši punomoćnici izvode te zločine. Vaše barel-bombe, minobacači i vazdušni udari omogućili su miliciji u Alepu da opkoli desetine hiljada civila u vašem sve užem obruču - zaključila američka ambasadorka u SB UN.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    14. decembar 2016 | 10:29

    E pa Amerika je i izvezla nestabilnost u region, a nije to slučajno uradila. Ovo prenemaganje mi je smešno.

  • Srpski komunista

    14. decembar 2016 | 14:15

    Svaka čast drugu Čurkinu na istini koju je izneo! Zato volim i poštujem braću Ruse jer imaju hrabrost, veliko samopoštovanje i uvek su spremni da se odbrane argumentovano i da ovakve lažove i fašiste spuste ne na zemlju, već dva metra ispod iste. ŽIVELA BRATSKA RUSIJA I BRATSKI RUSKI NAROD!

  • Putin R.S

    14. decembar 2016 | 12:47

    Bravo za Cepurina. Neka pogledaju zlocine koje su pocinili nad Indijancima, Korejskom ratu, Vijetnamu i Kambodzi, Bombardovanje 1999 Srbije, 91 Irak, 2003, Irak, 2011 Libija, Hirosima i Nagasaki, Sirija, Egipat, Jemen, nema kraja broju zrtava i drzava koju nisu bombardovali, unistili, osakatili, razorili zbog svojih interesa ( nafte, gasa, zlata, i drugih minerala ) poubijali na milione ljudi szmo zato sto ne prihvataju takvu vrstu demokratije i niko nikada nije odgovarao. Jedina drzava na svetu koja ne osudjuje svoje drzavljane za pocinjene zlocine. Zato vam od srca zelim da se isto ovako vama desi i da vi sahranjujete svoju decu, zene, bracu, roditelje kao sto su stanovnici svih ovih navedenih drzava sahranjivali svoju zbog vase "demokratije". Dace bog da se ova razaranja vama u Americi vrati, pa da osetite kako to izgleda patnja za najblizim. Vi ste drzava koja je pocinila najvece zlocine na ovom svetu, i dabogda vas moja kletva stigla kad tad. Rusija, Kina i jos neke zemlje su jedine preostale koje stite slobodni svet od vaseg zapadnjackog terorizma. Nisu vam bitni tudji zivoti zemalja 2-3 reda. Naj genocidnija ste nacija na svetu, i ovom prilikom vam zelim propast sa nesagledivim posledicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA