NARKOMANI NAPALI POLICAJCA: Uhvatio ih da se drogiraju, a onda ga "kaznili"

Napadi na policajce sve češći a da posebno zabrinjava činjenica da se taj napad dogodio u školi, za vreme časova

  • 6

Jedan školski policajac je lakše povređen danas u osnovnoj školi u Vinči kada su ga napali mladići koje je prekinuo u pušenju marihuane, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije i dodao da su napadači naknadno uhapšeni.

UHAPŠEN POSLE 2 GODINE BEKSTVA: Osumnjičeni za Marijinu smrt se krio u Budimpešti

Kako se navodi, napad se dogodio u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u tom beogradskom predgrađu, kada je školski policajac u obilasku spazio trojicu mladića kako puše marihuanu. Dok je policajac telefonom zvao kolege da dođu i privedu mladiće, jedan ga je gurnuo i udario u grudi, nakon čega su pobegli u gradski autobus.

Patrola je stigla na vreme i zaustavila autobus, nakon čega su priveli napadače. Naknadno je utvrđeno da je jedan od napadača pre dve nedelje dobio prekršajnu prijavu zbog vređanja službenog lica.

Taj sindikat je dodao da su napadi na policajce sve češći a da posebno zabrinjava činjenica da se taj napad dogodio u školi, za vreme časova.

- Na policijske službenike ne deluje demotivišuće samo loša ekonomska situacija već i loš pravni status koji trenutno imaju. Za povećanje novčanih davanja nema sredstava, a za poboljšanje pravnog statusa evidentno nema volje. Policijski službenik je u borbi s najtežim oblicima kriminala prepušten sam sebi a kriminalcima i delikventima otvorena meta. Problem loše kaznene politike je evidentan, jer su u mnogim slučajevima napada na policajce u pitanju lica koja su već poznata pravosudnim organima - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukmir

    16. decembar 2016 | 22:53

    Losa kaznena politika?Pa ne mlatite praznu slamu u Skupstini,ne pljujte se,vec radite nesto korisno.Ako ne valja nesto menjajte,sredjujte da valja aman ministri i ostali.Ostavite se procenata,statistike i stvari koje 70% naroda ne razume.Ali svi razumemo spaljivanje coveka iz obesti,lupanje samara profesorki,evo sad narkomani udaraju policajca,gde su tuce po skolama itd...

  • Grunf

    16. decembar 2016 | 22:04

    A i on budala umesto da se pridružio i zaboravi na svakodnevne probleme

  • izprveruke

    17. decembar 2016 | 15:22

    a ti isti policajci koji su pazi boga ti "ugrozeni" koriste svaku priliku da demonstriraju silu i da lece svoje frustracije nad narodom. samarate decu zbog dzointa, tucete ljude po ulicama samo zato sto se bore za svoje stavove, uhapsene i optuzene maltretirate u stanici. ako nemate dokaze onda batinama isterujete priznanja, kao da ste vi i sudija i porota. sram vas bre bilo, i vi ste kao ugrozeni. acab

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA