Razneo se i ubio najmanje 40 vojnika: Još jedan samoubilački napad u Jemenu

Na meti su bili vojnici koji su se okupili kako bi primili plate u bazi u severoistočnom delu grada

  • 1

Najmanje 40 jemenskih vojnika ubijeno je danas kada se bombaš-samoubica razneo među okupljenim vojnicima u južnom gradu Adenu, saopštili su vojni zvaničnici i bolnički izvori.

Vojnici čekali u redu za plate, kad se desio samoubilački napad: Mrtvih 40, ranjeno 70

U tom napadu je i mnogo ljudi ranjeno, a na meti su bili vojnici koji su se okupili kako bi primili plate u bazi u severoistočnom delu grada, naveli su isti izvori, prenosi AFP.

Napadač se iznenada pojavio među vojnicima u bazi Al-Solban u distriktu Al-Ariš, rekao je jedan vojni zvaničnik.

Do najnovijeg incidenta je došlo osam dana nakon bombaškog napada u istom gradu za koji je odgovornost preuzela Islamska država, a u kojem je ubijeno 48 vojnika i ranjeno još 29.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Eksplozija u Jemenu, uništen jedini izvozni gasovod

Jemenske vlasti mesecima se bore protiv džihadista koji su i dalje aktivni na jugu i istoku ove zemlje razorene ratom, gde Islamska država i Al-Kaida koriste sukob između vlade i jemenskih pobunjenika Huta, koji kontrolišu prestonicu Sanu, da pojačaju svoje prisustvo na jugu Jemena, podseća francuska agencija.

(Telegraf.rs / CNN / Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    18. decembar 2016 | 12:25

    E ovo je politika Amerike. Ne osudjuju teroriste i samoubilacke napade na legitimnu vojsku jedne države sve do onog momenta kada se ta vojska digne i ne počne gradjanski rat da bi onda mogli da osude prekomernu silu vlasti. Normalno je da ne osudjuju jer ih napada Saudijska Arabija koji je saveznih prokletih Amerikanaca, i koji imaju odrešene ruke da rade u Jemenu sta hoće bez ikakve osude. Na kraju kada ta ista legitimna vlast pozove Rusiju u pomoć, onda su Rusi genocidni i uništavaju svojim činom suverenu državu. Nije mi jasno kako ostale arapske zemlje ne vide sta Amerika radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA