OVO JE BABICA KOJA JE PORODILA ŽENU U KOLIMA: Iskakali kroz prozor da pomognu, ulazna vrata bolnice bila u kvaru (FOTO)

Dok je Nevena donosila bebu na svet, njen kolega bolničar u nameri da što pre utopli novorođenče, noseći ćebe, iskočio je kroz prozor, jer su ulazna vrata bila u kvaru

  • 14

Babica Nevena Mitić, porodila je juče ujutro Nišlijku Milenu T. (31) u automobilu parkiranom na pešačkoj stazi do Ginekološko-akušerske klinike jer se bebi toliko "žurilo" da buduća majka nije uspela da stigne do porodilišta.

Nišlijka se porodila ispred porodilišta na minus šest, a njena beba već je izvojevala prvu pobedu!

Dok je Nevena donosila bebu na svet, njen kolega bolničar u nameri da što pre utopli novorođenče, noseći ćebe, iskočio kroz prozor, jer su ulazna vrata bila u kvaru.

Babica ističe da zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu nije podlegla panici već se odmah prihvatila posla, iako joj je radno vreme isteklo.

- Vraćala sam se iz Zavoda za transfuziju kada sam videla muškarca koji je zapomagao: "Žena mi se porađa u kolima!".

Nevena ga je ubedila da će sve biti u redu.

- Doviknula sam kolegi Mladenu da mi doda sterilne rukavice. Navukla sam ih bukvalno u trku do vozila koje je stajalo na prilazu porodilištu. Pridružila mi se i koleginica Zdravka sa patologije trudnoće, ušle smo u kola i videli prestravljenu ženu koja je već počela da se porađa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nevena je smirivala trudnicu:

- Kazala sam joj: "Ne plašite se, samo slušajte moje instrukcije. Međutim, ona je bila u velikom strahu, ali i njen suprug, nisam znala koga pre da tešim… Porođaj je protekao u redu, bebu sam stavila na majčin stomak, jer je bilo mnogo hladno, a zatim presekla pupčanik. Kolega mi je dostavio ćebe, umotala sam bebu i unela je u porodilište, a porodilju je muž dovezao do ulaza, pa je i majka zbrinuta – priča naša sagovornica.

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović potvrdio je problem sa vratima porodilišta, ali je naglasio da postoji još jedan ulaz u ovu ustanovu koji se uglavnom i koristi jer do njega vodi prilaz za automobile.

- Najvažnije je da su naši ljudi potvrdili da su spremni da doskoče svakom izazovu i za to će biti nagrađeni – rekao je Radovanović.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena ☆

    21. decembar 2016 | 20:57

    Svaka čast za svo medicinsko osoblje. . Imamo mi dobre ljude

  • Ogi

    21. decembar 2016 | 21:06

    Svaka cast,nek je bebac ziv i zdrav.

  • Jedna babica

    21. decembar 2016 | 23:53

    Bravo Nevena!Jedna od najboljih babica Niškog GAK-a,čast mi je da sam nekada učila od nje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA