≫ 

POČEO DA ŠEFUJE: Donald Tramp formirao Nacionalno veće za trgovinu

Na čelu ovog veća postavio je Petera Navara, ekonomistu sa Harvarda

  • 0

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp formirao je Nacionalno veće za trgovinu koje će se baviti trgovinskim sporazumima i poslovima u SAD, prenosi RT.

 

TRAMP I ZVANIČNO PREDSEDNIK SAD: Elektori mu ukazali poverenje

 

Na čelu ovog veća postavio je Petera Navara, ekonomistu sa Harvarda, koji je poznat po svojim knjigama "Smrt iz Kine" i "Čučeći tigar: Šta kineski militarizam znači za svet?

 

Ovo pokazuje odlučnost novog šefa države da obnovni američku privredu i da omogući svom stanovništvu da imaju pristojne poslove i plate.

 

Očekuje se da Navaro kao stručnjak i vizionar značajno pomogne na ovom polju.

 

Cilj ovog veća biće da savetuje predsednika na koji način treba da postupa kada je reč o ovoj temi, kako da pregovora i da bude inovativan.

 

Nacionalno veće za trgovinu će blisko sarađivati sa Nacionalnim većem za bezbednost, Ekonomskim većem, kao i većem za domaću politiku.

 

- Pročitao sam jednu Navarovu knjigu pre par godina i odmah sam bio impresioniran njegovim argumentima i temeljnim istraživanjima - rekao je Tramp.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA