Srpski specijalci vežbali sa ekipom koja je ubila Osamu bin Ladena: Ameri ODUŠEVLJENI (FOTO)

Tokom četrnaestodnevne obuke pripadnici naše vojske imali su priliku da kroz kombinovane vežbe sa pripadnicima stranim bezbednosnim snagama, poboljšaju svoju spremnost u različitim oblastima

  • 9

Članovi specijalne jedinice "Komanda Evrope" sprovela je prvi zajednički trening sa pripadnicima srpske specijalističke anti-terorističke jedinice SAJ.

POLICIJA NASTAVLJA S MODERNIZACIJOM: SAJ spreman da odgovori na sve izazove!

Tokom četrnaestodnevne obuke pripadnici naše vojske imali su priliku da kroz kombinovane vežbe sa pripadnicima stranim bezbednosnim snagama, poboljšaju svoju spremnost u različitim oblastima.

- JCET program organizovan u Srbiji bio je vrlo važan za promovisanje američkih interesa u Srbiji. Najvažniji rezultat ove vežbe jeste unapređenje sposobnosti SAJ u Srbiji - rekao je Kori Ši, šef odbrambene jedinice iz ambasade SAD u Srbiji.

- Kombinovana zajednička vežba u kojoj su učestvovale i američke specijalne snage u Srbiji je bila veoma bitna kako bi se promovisali interesi SAD u Srbiji - istakao je potpukovnik Ši, šef za zajedničku odbranu u ambasadi Amerike u Beogradu. - Ono što je bilo najbitnije jeste da je ovaj događaj pomogao u treningu i poboljšanju sposobnosti SAJ-a u Srbiji.

Kombinovane jedinice su izvele, zadnjih nekoliko dana, izvele vežbe borbi u zatvorenim prostorima, koristiće razne moguće scenarije kao trening. Što se Amerikanaca tiče, reč je o čuvenoj US Navy Seal jedinici, koja je ubila Osamu bin Ladena.

Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ

Učestvovanje u ovakvim scenarijima koji se fokusiraju na ovakve vežbe pomažu učesnicima i pružaju im priliku da poboljšaju efikasnost sa oružjem i u reagovanju u opasnim situacijama.

Američke kolege su bile impresionirane profesionalizmom demosntriranim od strane njihovih srpskih kolega i osećali su se privilegovano jer su bili jedna od prvih jedinica koja je radila rame uz rame sa SAJ-om, izjavio je vođa tima američkih specijalaca.

Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ Foto: Staff Sgt. Larraine Whetstone/24th Press Camp HQ

Potpukovnik Ši je istakao da je Srbija pontencijalna tranzitna ruta za strane terorističke borce, koji putuju po Evropi i Bliskom istoku. Treniranjem zajeno, američki i srpski specijalci dokazali su svima da ako dođe do svetske terorističke krize mogu da rade kao jedan tim.

(Telegraf.rs/ dvidshub.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    22. decembar 2016 | 11:51

    Zasto nasi specijalci vezbaju sa zlocincima i medjunarodnim teroristima ?

  • Ja

    22. decembar 2016 | 11:38

    Ako je u pitanju SAJ to su pripadnici policije a ne vojske...

  • BALKANSKI SPIJUN

    22. decembar 2016 | 13:07

    Jes ubili osamu hahhahaa.... a dokaz je ona papuca sto pluta morem zadnjih par godina hahaa.....de man'te se prodavanja magle

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA