≫ 

Pismo Maje iz Užica koje ćete pamtiti: Dragi Deda Mraze, nisam bila dobra i ne želim da se popravim!

Na ovakvo pismo, sigurni smo, niste imali prilike da "naletite" do sada...

  • 4

Otvoreno pismo Deda Mrazu uputila je jedna čitateljka Telegrafa iz Užica, a mi smo poželeli da vam ga prenesemo u celosti. Napomenuli bismo da ovo pismo nema za cilj da ismeva ili uvredi bilo koga, ono je lični izraz naše čitateljke i opis njenog odnosa prema Deda Mrazu, a mi ga predstavljamo vama.

Kako da objasnim ćerki da je Deda Mraz pravi, kada ga viđa na svakom ćošku?

Nadamo se da će vas zamisliti, jer na ovakva pisma, sigurni smo, niste navikli:

"Dragi Deda Mraze,

Kako su tekle pripreme za Novaka, kako su patuljci, slušaju li? Čujem da si skoknuo do Srbije, na iće i piće. Neka si, drago mi je da se nismo sreli.

Drago mi je jer u tebe treba da veruju samo deca, jer njima treba da pružiš nadu da je svet odraslih divan. Meni ne treba ništa - pametna sam, lepa i okružena dragim ljudima. Kad posla ima - radim, kad posla nema - gledam da ne očajavam. Kažu da samo glupaci mogu biti bezbrižni, ali ne, tu filozofiju ostavljam za neke stare vekove. U ovom mom, 21. veku, samo da znaš, biti srećan i spokojan je odlika onih hrabrih i onih koji se s nedaćama bore osmehom. Nisam bila dobra jer nisam imala vremena za sve koje volim, nisam uvek imala novca da ih oduševim poklonom, nisam ćutala kad su me napadali, nisam sledila rečenicu "ko tebe kamenom, ti njega hlebom". Nisam!

DEDA MRAZ SLETEO VOJNIM HELIKOPTEROM i ispunio želje 440 dece iz Skoplja (VIDEO)

Ne, nisam ja uopšte skromna. Pišem ti, jer želim nešto važno da ti kažem: NISAM BILA NIMALO DOBRA, I NEMAM NAMERU DA SE POPRAVIM!

I ne, ne treba mi ni savet od tebe! Ma, ne treba mi NIŠTA!

Znaš zašto? Aaa, ne sećaš se sada? E, pa vidiš, pošto si prošle godine bio nem na sve moje vapaje, želim samo da se slatko nasmeješ mom pismu. I naravno, da se zaglaviš u nekom dimnjaku!

I samo da znaš, od tvoje dobre volje ne zavisi ništa. Neću ništa da poželim niti da ti tražim, jer sve što treba da menjam u životu, menjaću sama, uz pomoć ljudi koje volim. Ne želim da se oslonim na pasivno maštanje o ispunjavanju želja.

Ja sam Deda Mraz u svom životu.

Ho-ho, matori!

Tvoja Maja"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA