Mitar je krenuo za Sarajevo da kupi lekove za bolesnu majku. Na pola puta nije mogao dalje, i tada je počela njegova drama!

Nakon nešto više od dva sata traganja i pokušaja da ga dobiju na mobilni telefon spasioci predvođeni Fahrudinom Dobračom locirali su Mitra Lakića u zoni Crepoljskog, u dubokoj šumi, došli do njega, utoplili ga i zbrinuli, zatim je sa njima nastavio pešice do vozila GSS NG Sarajevo i dalje prema Palama gde ima rodbinu

  • 26

Pravovremenom intervencijom GSS Novi Grad Sarajevo sprečena je nesreća na Bukoviku.

KAD BOSANAC KRENE U KRAĐU... Hteo da opljačka garažu, pa se slučajno zaključao i zaglavio. Čekao policiju da mu otvori vrata

Pravilo vožnje "par-nepar" ukinuto, Sarajlije mogu da odahnu! (VIDEO)

Naime, juče oko 16 sati Mitar Lakić, meštanin sela Gornji Močioci, je krenuo autom prema Sarajevu sa ciljem da kupi lekove za svoju bolesnu majku.

Duboki novonapadali sneg ga je sprečio u pokušaju autom i on ostavlja vozilo i krene dalje pešice. Mrak, vetar, niska temperatura i duboki sneg, su nakon četvorosatnog probijanja učinli da se Mitar našao u nevolji, slabo obučen, u gumenim čizmama, iscrpljen i prehlađen potražio je pomoć pozvavši oca kojeg je jedva i dobio jer se nalazio u zoni lošeg pokrivanja signalom mobilnog telefona.

Njegov otac poziva GSS NG Sarajevo koji se vrlo brzo okupljaju i njih 10, u dva tima, oko 20 sati kreću prema Bukoviku probijajući se kroz sneg i jak vetar koji vladaju na terenu.

Nakon nešto više od dva sata traganja i pokušaja da ga dobiju na mobilni telefon spasioci predvođeni Fahrudinom Dobračom locirali su Mitra Lakića u zoni Crepoljskog, u dubokoj šumi, došli do njega, utoplili ga i zbrinuli, zatim je sa njima nastavio pešice do vozila GSS NG Sarajevo i dalje prema Palama gde ima rodbinu.

Brzom intervencijom spasioca sprečena je tragedija koja se vrlo lako mogla dogoditi. Gorski će spasioci danas pokušati da se probiju do sela da dostave lekove bolesnoj Mitrovoj majci.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatrogasac

    30. decembar 2016 | 09:45

    Svaka cast spasiocima !!!

  • D T DJ

    30. decembar 2016 | 09:02

    Svaka Cast Rijeci Hvale Za Momke Spasioce.

  • Braco

    30. decembar 2016 | 10:16

    Muslimani pomogli srbinu da se spasi, šta će to biti? Ima još uvek dobrih ljudi. Svaka čast bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA