DOBIO NANOGICU: Arkanov ubica u kućnom pritvoru

- Bojim se za svoj život jer je Arkan bio komandant bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika koji nisu tolerantni - pročitao je sudija Gavrićevu izjavu na jednom od suđenja

  • 18

Dobrosav Gavrić (42), koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, od pre nekoliko meseci više nije u pritvoru u Južnoafričkoj Republici jer mu je sud u Kejptaunu odobrio da boravi u kućnom pritvoru s nanogicom.

ADVOKATU ARKANOVOG UBICE ZAPALILI DŽIP: Skupoceni automobil izgoreo ispred stana starlete Tamare Đurić!

- Srbija nije obaveštena o tome jer i ukoliko je zaista u kućnom pritvoru, on formalno i dalje nije slobodan čovek. On je uhapšen u decembru 2011. godine i Srbija je odmah poslala zahtev na njegovo izručenje, ali već više od šest godina na njega nije odgovoreno - otkriva izvor iz srpskog pravosuđa.

- Preko Ministarstva pravde najpre je poslata obimna dokumentacija i nekoliko njenih dopuna, a onda je usledilo i nekoliko urgencija, ali odgovora do danas nema - dodaje on.

Dobrosav Gavrić, koji je ranjen u pucnjavi u "Interkontinentalu" 15. januara 2000. godine, kad su ubijeni Arkan i dvojica njegovih prijatelja, podsetimo, u Južnoafričkoj Republici uhapšen je 2011. godine posle pucnjave u kojoj je ubijen šef južnoafričke mafije Siril Bika, a Gavrić ranjen.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Od prvog dana hapšenja Gavrić se borio da ostane u toj državi i da ne bude izručen Srbiji. Najpre je zahtevao status izbeglice, za koji je odbijen, a potom je tražio azil u JAR.

Tamošnje vlasti pristale su da ga puste iz pritvora tek pošto je on prihvatio da sarađuje s njima u borbi protiv mafije i otkrije sve što zna o podzemlju.

Tokom više saslušanja pred sudom on i njegovi advokat su molili sud u Kejptaunu da ga ni po koju cenu ne izručuju Srbiji jer će, ukoliko bude vraćen, sigurno biti ubijen iz osvete.

- Bojim se za svoj život jer je Arkan bio komandant bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika koji nisu tolerantni - pročitao je sudija Gavrićevu izjavu na jednom od suđenja.

Njegov advokat je naveo da se Gavrić trudio da u JAR ne privlači veliku pažnju kako ga Arkanovci ne bi ubili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    4. januar 2017 | 02:19

    Naci ce tebe arkanovci I u misijoj rupi, sve se vraca I sve se placa...

  • Vladimir

    4. januar 2017 | 12:43

    Trebalo je da dobije medalju sto je sklonio najveceg zlotvora srba i zlocinca

  • srbin

    4. januar 2017 | 07:14

    ovaj zločinac je proizvod udbe koja ga je stvorila da ubija njine protivnike a na kraju kada im više nije trebao onda su i njega uklonili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA