≫ 

Misteriozni Kolindin odlazak u Vašington: Dala intervju ispred ograde Bele kuće, a Hrvatima nije jasno šta ona tamo uopšte radi

Mnogi su počeli da komentarišu kako je u tom slučaju mogla da izabere službeniju lokaciju na kojoj će dati intervju od ograde ispred Bele kuće

  • 14

Predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, nedavno je otputovala u SAD. Tu ne bi bilo ništa čudno da je javnost bila obaveštena o njenom odlasku u Vašington, ali pošto to nije bio slučaj, Hrvati su počeli da postavljaju pitanja o ovom njenom "misterioznom" putovanju.

Grabar Kitarović: Hrvatska se ne trka u naoružanju sa Srbijom, ali i nama treba jako naoružanje!

Građani Hrvatske su želeli da znaju da li je u pitanju službeno ili privatno putovanje.

Ona se sinoć pojavila u Dnevniku HTV-a, a na poečtku objavila da se radi o službenoj poseti, prenosi Index.hr.

Mnogi su počeli da komentarišu kako je u tom slučaju mogla da izabere službeniju lokaciju na kojoj će dati intervju od ograde ispred Bele kuće. Smatraju da je to lokacija na koju može da dođe svaki turista.

Ako je već imala niz sastanaka u američkom Kongresu, kao što tvrdi, mogla je to da potvrdi davanjem izjave iz zgrade Kongresa ili ispred nje.

Sumnju na njene tvrdnje baca i to što u intervjuu nije navela nijedno ime od ljudi sa kojima se sastala, već je istakla da je razgovarala sa puno njih.

Poručila je da će neki od tih osoba "sami na svom Fejsbuk profilu objaviti susret sa njom, ali da su neki veoma istaknute ličnosti koji ne žele da se eksponiraju".

Jedino što se pouzdano zna jeste da se susrela sa Markom Rubiom, senatorom sa Floride, poznatom po verskom fanatizmu i pripisivanju klimatskih promena Bogu koji "želi da nam bude toplije".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Hrvatska predsednica je svojim nastupom u Dnevniku tako podsetila Hrvate na srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji se 2015. godine sreo sa američkim potpredsednikom Bajdenom.

Tada je dao izjavu za medije ispred ograde Bele kuće, kao i Kolinda sada. Međutim, mnogi ističu da tu postoji bitna razlika je se Vučić tom prilikom sreo sa potpredsednikom, a Kolinda nije.

Ona je istakla da je njena poseta" usresređena upravo na to da se iskoristi momenat između dve administracije, da se Hrvatska pozicionira što bolje i da učestvuje u kreiranje američke spoljne politike".

Napišite nam svoje mišljenje u kometarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA