≫ 

Zatvorene mnoge staze na Kopaoniku: Veliki smetovi i jak vetar parališu puteve

Saobraćaj se zbog obilnih padavina, leda i vetra na području Rasinskog okruga obavlja otežano i usporeno

  • 2

Sneg sa povremenim prekidima na području Rasinskog okruga pada od juče. Snažan vetar stvara nanose i smetove na prilazima Kopaoniku, Goču, Željinu i Jastrepcu.

Dan posle sutra na Kopaoniku: Za nekoliko sati će ovde biti minus 30 stepeni (FOTO)

Na Kopaoniku zatvoren veći deo skijališta.

(BLOG UŽIVO) Horor u Nišu: Više od 30 auta zavejano, mećava nosi sve pred sobom, žandarmerija izvlači ljude (FOTO)

Saobraćaj se zbog obilnih padavina, leda i vetra na području Rasinskog okruga obavlja otežano i usporeno. Pojedine autobuske linije do podjastrebačkih sela su skraćene jer su putevi teško prohodni.

Problema ima u planinskim predelima, na prilazima Kopaoniku, Goču, Željinu, Jastrepcu jer snažan vetar stvara nanose i smetove.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Niske temperature i sneg koji i dalje pada otežavaju rad putara koji su od noćas neprekidno na terenu. Posebno se apeluje na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put.

Od Srebrnca do turističkog centra na Kopaoniku na pojedinim mestima prohodna je samo jedna kolovozna traka, a dežurnoj ekipi na punktu poslata je još jedna specijalizovana mašina, frejzer, kako bi ovaj putni pravac ostao prohodan.

Inače zbog padavina i vetra meštani najudaljenijih bruskih sela tokom jutra ostali su bez struje. Situacija se sada normalizuje.

Na Kopaoniku zbog jakog vetra, koji na udare dostiže brzinu i do 25 m/s, zatvoren veći deo skijališta.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

U funkciji su žičare "Malo jezero", "Karaman greben", "Mali karaman", "Duboka 2", "Mašinac" i pripadajuće staze 2, 7, 7a, 8, 8a i 22.

Kao posledica jakog vetra i brzog stvaranja snežnih nanosa, prilazi Kopaoniku su otežani iz svih pravaca i obavezna je upotreba zimske opreme. Sneg koji je padao tokom celog jučerašnjeg dana i noći dostigao je visinu od 52 centimetara.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA