≫ 

Srbija se probudila hladna kao retko kada, u svim gradovima debeli minusi (FOTO)

Ledeni dani, koji se prognoziraju najmanje do četvrtka u našoj zemlji, učinili su da se čitava Srbija i jutros probudi u debelom minusu, mnogo "debljem" od onog juče

  • 17

Srbija ne pamti temperature ispod nule za najveći hrišćanski praznik Božić, sa kakvim je jutros osvanula naša zemlja. Najniža temperatura beleži se na Kopaoniku -24, a najviša u Beogradu, Požegi,  Kraljevu i Kruševcu, tek 12 stepeni ispod nule. Dobra vest je da će temperature tokom dana postepeno rasti, te da bi maksimalna dnevna trebalo da se popne do pet stepeni ispod nule.

Čekamo novu količinu snega na jugu Srbije, vetar će se smiriti oko podneva

Šta znači leden Božić, pun snega, kao ovaj sada? Evo kakva nas godina čeka

Ledeni dani, koji se prognoziraju najmanje do četvrtka u našoj zemlji, učinili su da se čitava Srbija i jutros probudi u debelom minusu, mnogo "debljem" od onog juče koji je izazvao haos na auto-putu ka Nišu, kao i u drugim delovima zemlje.

S obzirom na to da je Božić, kada su svi predani iću i piću u svojim toplim domovima, nadamo se da heroji iz Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije MUP-a danas neće imati posla.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

I preoruka je nadležnih da se bez preke potrebe ne izlazi iz domova i ne kreće na put a to poručuju i trenutne temperature.

Naime, u Požegi je trenutno -12, u Kraljevo, Kruševcu i Beogradu isto toliko, na Kopaoniku je kao što rekosmo - 24, u Leskovcu je -13, Vranju, Novom Sadu, Somboru i Kuršumliji je 14 stepeni spod nule, a u  Zaječaru za  stepen hladnije.

Mir Božiji, Hristos se rodi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA