Totalni kolaps u Londonu: Milioni putnika zarobljeni u saobraćaju zbog štrajka radnika metroa (FOTO) (VIDEO)

Gradonačelnik Londona Boris Džonson koji je pokrenuo veliki plan modernizacije podzemne železnice, koji uključuje potpunu automatizaciju naplate, izjavio je da je štrajk "skroz neopravdan i nepotreban"

  • 1

Zbog štrajka Londonske podzemne železnice milioni građana Londona bore se sa dugim redovima i teškoćama da stignu do posla.

OVAJ DEO GRADA OBAVEZNO IZBEGNITE: Kolona vozila jedva da se pomera (FOTO)

Milioni građana Londona bore se sa dugim redovima i teškoćama da stignu do posla zbog štrajka Londonske podzemne železnice. Dvodnevni štrajk počeo je sinoć zbog najavljenog zatvaranja 950 radnih mesta i ukidanja blagajni za prodaju karata.

Ni dodatnih 100 autobusa nije pomoglo da se građani lakše prevezu do posla. Londonski metro, najstariji na svetu, dnevno preveze oko tri miliona putnika. Dugi redovi formirali su se još pre zore ispred autobuskih stanica. Putevi su opterećeni, a mnogi građani su se peške ili biciklom uputili na posao.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Londona Boris Džonson koji je pokrenuo veliki plan modernizacije podzemne železnice, koji uključuje potpunu automatizaciju naplate, izjavio je da je štrajk "skroz neopravdan i nepotreban".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ukoliko ne bude postignut dogovor, sindikati podzemne železnice najavili su da će organizovati novi dvodnevni štrajk naredne sedmice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA