≫ 

DONETA ODLUKA: Đaci se vraćaju u klupe, raspust se završava u sredu, 11. januara

Direktori škola trebalo je do podneva da pošalju broj obolele dece od gripa, od čega je i zavisila odluka

  • 72

Raspust za učenike u školi u Srbiji, ipak se završava u sredu, 11. januara, kada će se svi đaci vratiti u školske klupe. Ova odluka, međutim, ne mora da se odnosi na opštine u kojima je zbog ledenog talas proglašena vanredna situacija.

Dva dana duži raspust neće smanjiti broj obolelih od gripa. OVOLIKO dana je zaista potrebno!

POSLEDNJA VEST: Produžen raspust zbog gripa

Ministarstvo prosvete je danas donelo odluku da se prekosutra učenici vrate nastavnim aktivnostima, koje je trebalo da počnu danas, ali su zbog gripa odložene za dva dana.

Odluka je doneta na osnovu broja obolelih učenika od gripa, što su direktori škola morali da dostave nadležnom ministarstvu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković rekla je da se broj obolelih od gripa u Beogradu smanjuje odnosno u najmanu ruku stagnira.

Nedeljković je dodala da je odluka o nastavku škole doneta imajući u vidu poteškoće u eventualnom organizovanju nadoknade propuštenih časova, a istovremeno je zamolila nastavnike i profesore da ne kreću odmah sa ispitivanjem učenika već da nađu način kako nadoknaditi propušteno gradivo.

Raspust, međutim, ne mora biti prekinut u devet opština u kojima je zbog vremena, proglašena vanredna situacija. Kako je za Telegraf.rs rečeno u Ministarstvu prosvete, odluku o produžetku ili prestanku raspusta u tim opštinama donose organi lokalne samouprave.  

(Telegraf.rs /Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gocagocagoca

    9. januar 2017 | 13:31

    Bruka i sramoya

  • taca

    9. januar 2017 | 14:32

    odakle direktori skola znaju koliko je dece obolelo od gripa kad su deca na raspustu i sta znace dva dana

  • Sramotno

    9. januar 2017 | 14:33

    Ovo nije normalno saljete decu u skolu po -20 pa jel ste normalni,sta je vama prioritet da odu u neku glupu ustanovu koja ih i ovako zaglupljuje i uci ne funkcionalno znanje jer nam je sistem skolovanja takav da djak nema izbor i tokom vremena zatupljuje sebe sve vise.Dajte deci u vrticu cadu i slamcicu dobice milion kombinacija i onda to isto urafitr u srednjoj,vevina ucenika ce sipati sok i poceti da piju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA