Dodik čestitao Dan RS građanima: Želimo da živimo u miru i slobodi sa drugima, ali čuvamo svoje (FOTO) (VIDEO)

RS je stvorena jer je to bio odgovor naroda na dešavanja i želju da se pravi država

  • 1

Republika Srpska danas je ujedinjena u želji da živi u miru i slobodi, zajedno sa drugima, ali ćemo takođe čuvati svoje po svaku cenu, poručio je predsednik RS Milorad Dodik danas u Banjaluci nakon parade povodom obeležavanja Dana RS.

(BLOG UŽIVO) Počela parada u centru Banjaluke, Dodik: RS nastala kao zov srpskog naroda! (FOTO) (VIDEO)

On je, čestitajući Dan Republike Srpske građanima, istakao da se radi o danu na koji se dugo čekalo u istoriji, te da su svi na ovaj dan okupljeni jedinstveni i vole Srpsku.

- Ovo je poseban dan našeg jedinstva i odnosa prema RS, načinu života i onoga što želimo da budemo - podvukao je Dodik obraćajući se nakon defilea povodom Dana RS u Banjaluci, javio je izveštač Tanjuga sa lica mesta.

RS je, kako je naglasio, stvorena jer je to bio odgovor naroda na dešavanja i želju da se pravi država, jer bez države nema slobode.

- Nikada nismo imali nameru drugima da ukinemo slobodu, a da je RS danas ujedinjena u želji za mirom i slobodom - naglasio je on i uputio sve najbolje želje i onima blizu i koji su daleko sa namerom da slave Dan RS i sve svoje druge dane.

RS, kako je ponovio, želi da živi zajedno sa drugima, ali neće "nikada odustani od onoga što je naša Srpska", podvukao je on.

Inače, defile je počeo uz taktove Marša na Drinu, dok su ispred Trga Krajine postrojeni pripadnici Trećeg pešadijskog puka Republika Srpska. U svečanom defileu učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Boračke organizacije Republike Srpske i studenti koji nose veliku zastavu Republike Srpske.

Učesnici su bili i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite, Odseka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, članovi Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, preduzeća "Pošte Srpske" i Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

U defileu su bili i članovi Banjalučke filharmonije, Banjalučke mažoretkinje, članovi kulturno-umjetničkih društava "Piskavica", "Čajavec" i "Pelagić", kao i Košarkaškog saveza, Fudbalskog saveza i Rukometnog saveza Srpske.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića defiluju i članovi Ženskog rukometnog kluba i Rukometnog kluba "Borac", Rukometnog kluba "Mladost", Biciklističkog saveza, Bokserskog kluba "Slavija", Odbojkaškog kluba "Laktaši", te Moto-kluba "Noćni vukovi".

Obeležavanje 9. januara - Dana Republike Srpske počelo je nastupom banjalučkih osnovaca na Trgu Krajine.

U okviru kulturno-obrazovnog programa nastupili su osnovci banjalučkih škola "Zmaj Jova Jovanović", "Jovan Cvijić", "Ivo Andrić i "Aleksa Šantić".

(Telegraf.sr/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    9. januar 2017 | 18:31

    Srećan dan državnosti Sveti Stevan i Živela Repulika Srpska. Živeo Dodik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA