Vatra gori, a led se ne topi: Ove slike iz Mokrina najbolje oslikavaju kakav ledeni talas nas je zahvatio (FOTO)

Vredni Mokrinčani dosetili su se i na zaleđenoj bari zapalili vatru koja ih je ugrejala tokom čišćenja

  • 0

U Mokrinu, selu nadomak Kikinde ni niske tempereture do -14 stepeni nisu omele vredne meštane da organizuju akciju čišćenja Obradovićeve bare.

Ovo selo u Srbiji je celo od poludragog kamenja: Brda su od zelenog, putevi od crvenog. Svaki kamenčić zlata vredi (FOTO) (VIDEO)

Jezero koje se uglavnom koristi za sportski ribolov obraslo je trskom i rogozom, a nije retko i da se vidi po neka odbačena plastika. Vredni Mokrinčani dosetili su se i na zaleđenoj bari zapalili vatru koja ih je ugrejala tokom čišćenja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Goran Dumitrov, predsednik Mesne zajednice u Mokrinu kaže da za Mokrinčane nema zime ni na minus 14 stepeni:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Uklanjamo trsku i rastinje, a iskoristili smo i ovo vreme da zapalamo vatru na Obradovićevoj bari. Radili smo ali i uživali u zimskim čarolijama. Obradovićeva bara nikada nije bilo toliko zaleđena pa nam služi i kao klizalište koje u selu nemamo - rekao je Dumitrov.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Meštani Mokrina kažu, da je ostalo da se uredi još oko dve trećine jezera, te ovom prilikom pozivaju sve koje žele da učestvuju u akciji sa sobom ponesu lopatice i grabljice.

Nakon čišćenja, zabava je zagarantovana, a nećete se ni smrznuti jer su Mokrinčani uspeli da na zaleđenom jezeru upale i vatru koja ih greje dok vredno rade.

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA