SKANDAL U BELOJ KUĆI: Tramp postavlja svog zeta za višeg savetnika

Imenovanje Džereda Kušnera nije neočekivano, ali se nije znalo koju će službenu ulogu dobiti

  • 4

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp imenovaće svog zeta Džereda Kušnera za svog višeg savetnika, objavili su strani mediji, upozoravajući da bi taj potez mogao da se pokaže upitnim izborom zbog mogućih optužbi za nepotizam.

Tramp: Dame, više nema haljina u radnjama za moju inauguraciju. Prodavci: Pretrpani smo!

Imenovanje Kušnera nije neočekivano, ali se nije znalo koju će službenu ulogu dobiti, prenosi "Jutarnji".

Poput Trampa, Kušner je takođe njujorški preduzetnik na tržištu nekretnina i s razgranatom mrežom poslovnih odnosa, što bi moglo da predstavlja potencijalni sukob interesa.

Kušner, koji se 2009. godine oženio najstarijom Trampovom ćerkom Ivankom, pomogao je republikanskoj pobedi Trampa nad Hilari Klinton na predsedničkim izborima 8. novembra.

Takođe predvodi porodičnu građevinsku kompaniju "Kushner Companies", a taj 35-godišnjak je i izdavač nedeljnika "New York Observer" kojeg je stekao kao 25-godišnjak.

Za sada nije jasno kako će na to imenovanje uticati savezni zakon protiv nepotizma koji predsedniku zabranjuje zapošljavanje članova porodice u njegovoj administraciji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vođa demokrata u Senatu Čak Šumer danas je izrazio protivljenje predlogu da se ove nedelje raspravlja o sedam osoba koje je Tramp predložio za svoj kabinet.

- Nagurati sva ta saslušanja u jedan ili dva dana, terati članove da trče od jednog do drugog odbora, nema smisla. Jedino što je pošteno jeste da svaki od imenovanih bude podvrgnut temeljnoj proveri - kazao je Šumer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    10. januar 2017 | 11:39

    А кога ће, у кога има веће поверење?

  • Marija

    10. januar 2017 | 23:20

    Kushner je izuzetno uspesan biznisman, ako ne i uspješniji od Donalda. Covek ga poznaje dobro ima povjerenje i zašto ga ne bi postavio?! Napred Jared. Živim u USA, glasala sam za trumpa i hvala bogu pobedio je iako sam bila donekle ubedjena da neće. Božje čudo!

  • Srbinovic

    10. januar 2017 | 11:17

    To rade i nasi predsednik i premijer, ali ne ovako javno. Tramp bi trebalo da uci od njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA