Hladno vreme skupo košta Srbiju: Samo šteta na železnici je 3,7 miliona dinara!

- Bilo je pucanja šina na pojedinim prugama, kao i određenih kašnjenja, što je nemoguće izbeći u uslovima niskih temperatura, snega i leda, ali su železničari brzo reagovali i otklanjali kvarove u kratkom roku - rekla je ministarka Zorana Mihajlović

  • 3

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas u Centru daljiskog upravljanja Topčider da železnički saobraćaj dobro funkcioniše, a ukupna šteta na železnici zbog snega i leda iznosi oko 3,7 miliona dinara.

Posle sedam sati prekida zbog saobraćajne nesreće, redovan saobraćaj barskom prugom!

Srbija zbog zaleđenih reka dnevno gubi 50.000 evra

Iz Centra daljinskog upravljanja Topčider se nadgleda napajanje električnom energijom na 1.550 kilometara srpskih pruga.

- Železnički saobraćaj funkcioniše dobro u teškim vremenskim uslovima kakve imamo poslednjih dana. Bilo je pucanja šina na pojedinim prugama, kao i određenih kašnjenja, što je nemoguće izbeći u uslovima niskih temperatura, snega i leda, ali su železničari brzo reagovali i otklanjali kvarove u kratkom roku - rekla je Mihajlović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona je posetila Centar zajedno zajedno sa direktorima sva četiri železnička preduzeća.

Prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od železničkih preduzeća, ukupna šteta na železnici zbog snega i leda iznosi oko 3,7 miliona dinara, od čega je tri milliona šteta u teretnom saobraćaju, najviše zbog oštećenja na lokomotivama.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Centar za daljinsko upravljanje postoji od 1970. i jedan je najveći od tri centra daljinskog upravljanja u Srbiji, koji pokriva blizu dve trećine ukupno eketrificiranih pruga na teritoriji Srbije.

Iz Topčidera se upravlja i reguliše napon u 13 elektrovučnih postrojenja, iz kojih se napaja 1.550 km elektrificirane mreže, uključujući pruge Beograd-Šid, Beograd-Pančevo, Beograd-Mala Krsna-Velika Plana i prugu Beograd-Bar kompletan Beogradski čvora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svasta

    10. januar 2017 | 14:18

    Vise od toga je kostao tvoj put pre par dana za Nis...

  • gaga

    10. januar 2017 | 19:28

    ti nas kostas vise nego ovaj trenutni snezni talas......

  • Philip

    10. januar 2017 | 20:06

    "Svakoj pruzi svakom brijegu,treba jedan vlak u snijegu"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA