Beograd će biti balkanski Njujork: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije (FOTOGRAFIJE)

Konstrukcija od stakla i čelika izgleda kao da blago viri iz zemlje, a krov zgrade biće ozelenjen

  • 45

Novi objekat Beogradske filharmonije biće izgrađen na Novom Beogradu i biće potpuno uklopljen u okolinu zahvaljujući zelenom krovu.

VELIČANSTVENA NOĆ MUZIKE POD ZVEZDANIM NEBOM: Prvi put u Beogradu koncert filharmonije na otvorenom

Arhitekte Dragan Marčetić i Milan Maksimović sa saradnicima pobednici su konkursa za dizajn dela Bloka 13 u Novom Beogradu u kojem je predviđena izgradnja nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, piše N1.

Sudeći po renderima objavljenim na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u pitanju je kaskadno oblikovan objekat koji se elegantno uklapa u pejzaž.

Konstrukcija od stakla i čelika izgleda kao da blago viri iz zemlje, a ovaj utisak naglašen je ozelenjenim krovom.

Foto: gradnja.rs Foto: gradnja.rs

Kombinacija rampi i zelenih površina vodi posetioce do zgrade Beogradske filharmonije koja je izuzetno svedena.

Centralnim platoom dominira ulaz koji je oblikovan kao kubus u drugačijoj materijalizaciji od ostatka zgrade.

Žiri je radio u sastavu: predsednik žirija Milutin Folić, članovi Nebojša Minjević, Irina Korobina, Dejan Miljković, Bojan Kovačević i zamenik člana Milana Jočić.

Foto: gradnja.rs Foto: gradnja.rs

Konkurs je predstavljao i proveru prostornih i funkcionalnih kapaciteta lokacije, kao i sagledavanje mogućnosti realizacije nove zgrade Beogradske filharmonije, a izabrano rešenje predstavljaće osnov za izradu urbanističko-planske dokumentacije.

Foto: gradnja.rs Foto: gradnja.rs

Rešenja iz konkursa odredila su i morfologiju novoplanirane izgradnje, pre svega na lokaciji postojećih temelja ranije predviđenog Muzeja Revolucije i uređenja slobodnih površina, kao i njihov odnos sa okolinom, posebno u odnosu na čuveni novobeogradski spomenik kulture – Palatu Srbija (SIV).

(Telegraf.rs / Izvor: gradnja.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    11. januar 2017 | 11:15

    Sa kazana narodne kuhinje pravo u filharmoniju , da tamo uz muziku pojedemo i na toplom svarimo svoj obrocic . Nema nista od ovoga , otpevace svoje ovi lopovi i bez filharmonije . Sramota je planirati ovakve stvari dok grcamo u dugovima i siromastvu .

  • dexter

    10. januar 2017 | 16:42

    A sto ne budemo njujork po platama ????

  • BASA

    10. januar 2017 | 16:51

    Pored toga , Beograd moze da izgradi i svoj Rio na levoj " obali Save i Dunava " a ne samo da rusi po gradu ! Imamo mlade inzenjere , gradjevine i arhitekture , gradjevinske firme , svuda u svetu postovane i sada rade napolju ! Eto posla u svojoj zemlji !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA