≫ 

Deo đaka danas je krenuo u školu, evo i od čega je zavisilo ko će na zvuk zvona sesti u klupe

Deca su u školske klupe trebalo da se vrate u ponedeljak 9. januara, ali je Ministarstvo prosvete donelo odluku da se zbog epidemije gripa raspust produži za dva dana

  • 3

Osnovci i srednjoškolci se danas posle produženog raspusta vraćaju u školu, a školske uprave u saradnji sa lokalnim samoupravama mogu da donesu i drugačiju odluku zbog vremenskih uslova i epidemije gripa.

 

POTPUNI PREOKRET: Ovi đaci sutra možda neće morati u školu!

 

Dva dana duži raspust neće smanjiti broj obolelih od gripa. OVOLIKO dana je zaista potrebno!

 

POSLEDNJA VEST: Produžen raspust zbog gripa

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je juče Tanjugu da se škola nastavlja, s tim što postoji mogućnost da se određene škole i lokalne samouprave konsultuju i vide da li postoje uslovi za nastavak, bilo da je reč o vremenskim uslovima ili gripu.

 

- Nikom nismo rekli da treba da se vrati pod nemogućim uslovima - rekao je on.

 

Prema njegovim rečima, ministarstvo je sagledalo sve okolnosti šta činiti sa nastavkom školske godine budući da su informacije u gradovima različite, tako da je negde zabeležen veći, a negde manji broj obolelih od gripa.

 

On je objasnio da škole treba da nadoknade časove u dogovoru sa resornim ministarstvom, napominjući da će to u budućnosti biti lakše uvođenjem "elektrnoske prosvete".

 

- Ono što je važno je da se ubuduće vodi računa kada deca dođu posle prekida, da ih ne "startuju" svi ođednom, da ne daju kontrolne, da se ne ponašaju kao da ništa nije bilo. Toga imamo u praksi - rekao je Šarčević.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Takođe, naveo je da je u toku javna rasprava o novom sistemskom zakonu o obrazovanju koji između ostalog predviđa veću autonomiju školskih ustanova.

 

Kako kaže, ministarstvo ne želi da pravi "tvrde odluke o kalendarima" jer, kako je objasnio na primeru, interes Sjenice je da zimski raspust traje duže, a interes drugih sredina je drugačiji.

 

- Ono što je sada bitno, mi smo doneli odluku koja je pomirljiva. Nastavlja se polugođe sutra u većini škola, s tim što se određene škole i lokalne samouprave mogu konsultovati - rekao je Šarčević.

 

Deca su u školske klupe trebalo da se vrate u ponedeljak 9. januara, ali je Ministarstvo prosvete donelo odluku da se zbog epidemije gripa raspust produži za dva dana.

 

U Srbiji je trenutno zbog vremenskih nepogoda na snazi vanredna situacija u deset opština, a prema najavama iz RHMZ od četvrtka se očekuje toplije vreme.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Humanost

    11. januar 2017 | 10:39

    A saobracaj paralisan ....bruka i sramota ni psa ne bih pustila ane malo dete sa rancem od pet kila

  • Humanost hahahahane ne

    11. januar 2017 | 11:10

    Najbolje da deca do nocas ostanu u skolama tu su bezbedni....ministar ce da ih vrati kuci sa A6 Da sw ne okliznu

  • Humanost hahahahane ne.

    11. januar 2017 | 11:19

    Seo ministar prvi ali u A 6

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA