4

KONAČNI SPISAK: U ovim mestima je raspust produžen, a pogledajte gde su samo skraćeni časovi

Nakon normalizacije uslova za rad škole će u dogovoru sa školskim upravama pripremiti Akcione planove za nadoknadu časova

 Škola, Učiteljica, stolica, nasilje
Foto-ilustarcija: Tanjug/Zoran Žestić, Mobex

Nastava se danas nije održala u Dimitrovgradu, Babušnici, Žabarima, Mionici, Medveđi, Trgovištu, Surdulici, Vladičinom Hanu, Sjenici, Štrcu, Gnjilanima, Gori, Ivanjici i Novom Pazaru.

Ovaj srpski grad proglasio je epidemiju gripa: Deca za sada, ipak, idu u školu!

Odlukom lokalnih vlasti zbog vanrednih vremenskih uslova, za osnovce i srednjoškolce ovih 14 opština, školski raspust je produžen do 16. januara. danas nije počela u 14 opština, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

ODLUČENO JE: Ovo su prvi gradovi u Srbiji koji su produžili raspust!

– Na osnovu odluke gradskih vlasti časovi u svim školama u Vranju skraćeni su na 30 minuta, ista situacija je i u opštini Kladovo. Takođe, 30 minuta traju časovi u svim školama u Priboju i u OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu – navodi se u saopštenju.

Zbog havarija na sistemu grejanja, neprohodnosti puteva i gripa početak nastave je odložen u 20 škola i 28 izdvojenih odeljenja: Školska uprava (ŠU) Zaječar tri škole i četiri izdvojena odeljenja (IO), ŠU Kruševac jedna škola, ŠU Beograd četiri škole, ŠU Valjevo jedna škola i pet IO, ŠU Leskovac jedna škola i peet IO, ŠU Užice šest škola i 14 IO, ŠU Kragujevac četiri škole.

U ŠU Kraljevo danas su u četiri škole časovi skraćeni na 35 minuta.

Nakon normalizacije uslova za rad škole će u dogovoru sa školskim upravama pripremiti Akcione planove za nadoknadu časova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Grip, Ministarstvo prosvete, Nastava, Nevreme, Raspust, Škole, Zima
Popularni komentari
 • M
  Mama

  Cirkus !

 • J
  Ja

  Zeleo bi da pitam dali neko zna dali ce u pazaru biti produzen i nakon ponedeljka

 • G
  Gradjanin

  Padne sneg i niko vise ne ide u skolu…Pa se produzi raspust pa onda drugi dodje pa onda profesori nezadovoljni pa preko pola godine strajk i onda nedelju dana u skolu i knjizice…Niti su to profesori niti je to vise skola….Al bitno da im male plate i odmah strajk…Prosvetarima dinara vise ne treba povecati platu!!!

foto dana

video dana